I TRØBBEL: Den tidligere fotballprofilen Stefan Effenberg måtte møte i tingretten etter anklager om ulovlig sex med en prostituert.  Foto:  AP Photo/Stefan Haehnsen
I TRØBBEL: Den tidligere fotballprofilen Stefan Effenberg måtte møte i tingretten etter anklager om ulovlig sex med en prostituert. Foto: AP Photo/Stefan HaehnsenVis mer

Effenberg måtte i retten. Prostituert transperson krever 43 000 kroner

Føler seg misbrukt, ifølge tysk presse.

(Dagbladet): Den tidligere tyske fotballprofilen Stefan Effenberg (46) beskyldes for sex og bruk av narkotika med en tidligere prostituert transperson.

Det skriver tyske Bild.

Dette påstås å ha skjedd ved tre anledninger i perioden 2010 til 2013 i en sone der prostitusjon ikke er tillatt.

Både Effenberg og anklageren - den tidligere prostituerte - måtte møte i München tingrett. Der ble den prostituerte dømt til å betale 600 euro - eller norske 5200 kroner.

Men bråket stoppet ikke der.

Anklageren hevder at den tidligere fotballprofilen skylder 5000 euro - 43 000 kroner -  etter deres tidligere møter.

- Han (Effenberg) har misbrukt med seksuelt. Han betalte meg aldri, fordi han var høy på narkotika, sier den tidligere prostituerte.

Stefan Effenberg var en av tysk fotballs største profiler på 1990-tallet. Han spilte i klubber som Bayern München, Fiorentina, Borussia Münchenbladbach og Wolfsburg.

Effenberg fikk 35 landskamper og var blant annet med på å tape Champions League-finalen i 1999 mot Manchester United. I 2000/01-sesongen gikk Effenberg og Bayern helt til topps i samme turneringn.

Han vant Bundesliga tre ganger.

• Tyske Bild har sent i ettermiddag oppdatert artikkelen med ny informasjon: Nå kjøres sex-prosessen for landsretten. Antakelig med Stefan Effenberg som innkalt vitne. Effenberg lar advokaten sin meddele at han på det skarpeste bestrider alle beskyldninger.