IKKE FULLT MEDHOLD: Verken Henrik Kristoffersen eller Skiforbundet får fullt medhold av EFTA-domstolen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
IKKE FULLT MEDHOLD: Verken Henrik Kristoffersen eller Skiforbundet får fullt medhold av EFTA-domstolen. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

EFTA-domstolen om Kristoffersen-saken

EFTA-domstolen gir ingen av partene fullt medhold

EFTA-domstolen gir begge parter delvis medhold i konflikten mellom Henrik Kristoffersen og Norges Skiforbund, mener en ekspert på idrett- og konkurranserett.

- Avgjørelsen kan ikke leses som en full seier for noen av partene, og begge parter vil nok finne momenter som de vil utvikle videre til hovedforhandlingen, sier advokat og ekspert på idrett- og konkurranserett, Bjørn Immonen, til NRK.

«Et nasjonalt idrettsforbunds ordning med forhåndskontroll og samtykke for individuelle sponsoravtaler kan utgjøre en restriksjon på en idrettsutøvers tjenestefrihet», skriver EFTA-domstolen i sin dom torsdag.

Domstolen skriver også at de enkelte idrettsforbund «kan utøve skjønn» når individuelle sponsoravtaler skal inngås.

Men ettersom EFTA-domstolen mener dette er økonomisk virksomhet, og at restriksjoner ikke kan iverksettes uten videre, mener Immonen at Kristoffersen muligens er den som har mest grunn til å være fornøyd med dommen.

Kristoffersen har gått til sak mot Norges Skiforbund etter at han ble nektet å plassere logoen til sin private sponsor Red Bull på hjelmen.

Årsaken til nekten er at plassen allerede er solgt til landslagets offisielle sponsor Telenor.