<strong>PUBLIKUMSMAGNETER:</strong> Steinar Ege og AG København knuser alle publikumsrekorder i dansk håndball denne sesongen. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
PUBLIKUMSMAGNETER: Steinar Ege og AG København knuser alle publikumsrekorder i dansk håndball denne sesongen. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Ege & co knuser danske rekorder

Skriver historie i ny klubb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Etter forrige sesong ble håndballdelen av FC København lagt ned. Men bare to runder inn i årets sesong har Steinar Ege og lagkameratene skrevet dansk håndballhistorie.

Nyopprettede AG København er langt fra tørr bak ørene ennå, men den unge klubben har definitivt vist at de har livets rett.

I første serierunde møtte 6231 tilskuere opp for å se dem mot Kristian Kjellings Aalborg i en ombygget sykkelvelodrom i Ballerup. Ny publikumsrekord i Danmark.

Men den blir ikke stående lenge.

Noe for Norge? Til helga spiller nemlig AG København hjemme mot Skjern og da blir det trolig opp mot 7500 (fullt) i hallen. Seinere i høst skal Ege & co spille en dobbeltkamp borte mot Bjerringbo/Silkeborg - og den kampen (samt oppgjøret mellom Aalborg og Skjern) blir spilt i den gigantiske Herning-arenaen 6. november. Allerede er over 10 000 billetter revet bort.

- Det er veldig gøy, klubben jobber hardt for å skape en skikkelig ramme rundt kampene. Det er artig med en slik dobbeltkamp og interessen viser at de treffer med det. Slik har de tenkt i Tyskland i mange år og kanskje det kan være noe for Norge også, sier Ege til Dagbladet.

Han forteller at klubben allerede har skaffet seg 150 vennskapsklubber over hele landet og at det kommer busslaster med tilskuere til hjemmekampene.

Men det er ikke bare utenfor parketten nykomlingene gjør det bra. I seriepremieren slo de regjerende mester Aalborg og i andrerunden kom sølvvinner Kolding til kort.

- Det har gått bra sportslig sett, men dette er et helt nytt lag og det vil ta tid før spillet sitter skikkelig. Det svinger litt kollektivt, men vi har noen individualister som er ekstremt gode og kan avgjøre enkeltkamper, sier Ege.

Topp fem i Europa AG København er en sammenslåingsklubb basert på FCK og AG Håndbold. I tillegg har klubben hentet hjem profiler som Joachim Boldsen, Mikkel Hansen og Lars Jørgensen fra Spania. 

Og selv om AG er yngst i klassen, er de tøffest i målsettingen. Det handler om DM-gull og cupgull. Intet mindre.

<strong>SIKTER MOT STJERNENE:</strong> Bare gull er godt nok for Steinar Ege og lagkameratene. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
SIKTER MOT STJERNENE: Bare gull er godt nok for Steinar Ege og lagkameratene. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

- Vi kan ikke si at noe annet enn gull er målet, når det satses så hardt, sier Ege.

Visjonene til klubben er å på sikt bli blant de fem beste i Europa - og bli det største sportsmerkenavnet i Danmark etter fotballklubbene FCK og Brøndby.

- Det sier litt om ambisjonene. Organisasjonen jobber hardt på alle fronter, sier Ege.

Wilbek-applaus Landslagssjef Ulrik Wilbek er strålende fornøyd med AG-suksessen og han frykter ikke at de skal bli for overlegne i den danske eliteserien.

- De har internasjonal klasse, og det trenger vi i dansk klubbhåndball. Det er det som skal til for å løfte oss fra nasjonal til internasjonal toppklasse, sier Wilbek til dansk TV 2.

I stedet for at de andre lagene skal sakte akterut, håper han at de reiser seg med utfordringen.

- Det skal være en rød klut foran de andre klubbene. AG skal være et lokomotiv, for de gjør det godt også utenom det sportslige, sier landslagssjefen.

<strong>HENTET HJEM STJERNER:</strong> AG har stallen full av spillere som har vært i Tyskland og Spania. Joachim Boldsen (til høyre) ble hentet fra Barcelona i sommer. Også Mikkel Hansen er hentet fra katalanerne. Foto: ROLF VENNENBERND/EPA
HENTET HJEM STJERNER: AG har stallen full av spillere som har vært i Tyskland og Spania. Joachim Boldsen (til høyre) ble hentet fra Barcelona i sommer. Også Mikkel Hansen er hentet fra katalanerne. Foto: ROLF VENNENBERND/EPA Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer