EN LEVENDE VEGG: Tidligere i mesterskapet har Steinar Ege vist at han tross alt er menneskelig. Men mot Østerrike var han banens gigant. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
EN LEVENDE VEGG: Tidligere i mesterskapet har Steinar Ege vist at han tross alt er menneskelig. Men mot Østerrike var han banens gigant. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

- Ege er verdens beste keeper

Hylles av lagkompisene etter storspill.

|||

Steinar Ege (37) ville ikke uten videre være med på at han reddet Norge fra tap mot Østerrike i håndball-EM.

Men det er i hvert fall helt sikkert at 30-27-seieren ikke ville ha kommet like lett uten hans 22 redninger og en redningsprosent på 45. Før pause lå den til og med på 50.

- Vi kom passelig bra i gang, men gjør litt for mange tekniske feil som det skapes kontra av. Men vil holdt dem på avstand gjennom 2. omgang og vant. Deilig, mente Ege.

- Hva kan du si om egen innsats?

- Det er ikke noe særlig å si. Noen ganger trenger du en topp keeper for å vinne, og noen ganger trenger du ingen god keeper i hele tatt for å vinne. I dag trengte vi en keeper som var litt god. Jeg synes at vi jobbet godt bakover, men at det alt i alt ble for mye kontra etter tekniske feil.

Lagkameratene var mer direkte i kommentarene til Eges spill.

- Ege er verdens beste keeper når det gjelder. Vi er bortskjemte, mente Erlend Mamelund, som selv bidro med fem scoringer.

- En toppkeeper. Så enkelt er det. Det er bare å glemme og skyte enkle skudd på ham eller bare hoppe inn fra strek, sa Bjarte Myrhol.

Myrhol scoret seks mål fra sin strekposisjon og gjorde sin beste kamp hittil i EM.

- Han er fantastisk og har vært det i mange år. Han beviser gang på gang at han er eneren som går forrest i rekken. Jeg er veldig glad for at han har norsk pass, sa Håvard Tvedten som ble norsk toppscorer sammen med Myrhol med sine seks fulltreffere.

(NTB)