Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ege kjørte showet

Man tuller ikke med Steinar Ege! Brasil prøvde i VM-åpningen, men ble avkledd av superkeeperen. Norge vant 34-12.

Målvakten var i strålende spillehumør og tok det aller meste. Han stoppet på 58 i redningsprosent på de 43 minuttene han spilte. Erstatter Sindre Walstad var fenomenalt god i sitt innhopp. Keeperne var den store beholdningen for Norge denne kvelden.

Laget satte også en rekord. Aldri før har man sluppet inn så få mål i en landskamp. Den tidligere rekorden under Pettersen var 13 mål.

I trener Gunnar Pettersens 75. landskamp etter at han overtok i 2001, var det ingen tvil. Brasil ledet 2-3, men Norge scoret så ti ganger på 12 minutter og gikk opp til 12-3. Det ble senere til 16-5 ved pause.

Norge fortsetter VM mandag. Qatar blir også den siste enkle oppgaven i mesterskapet. Så venter Serbia og Montenegro, Tyskland og Egypt.

De tre beste i hver gruppe går til mellomspillet.

Norge var endelig tilbake i det gode håndballselskapet. Søndag var det snaut fire år siden et norsk landslag deltok i et herremesterskap. VM stoppet da med 23-28 mot Spania - i åttedelsfinalen i franske Toulouse.

Ege i slag

Ege rakk VM med knapp margin. En kneskade satt ham utenfor i midten av november. Han brukte kampen mot begrenset brasiliansk motstand til å prøvekjøre sitt store potensial. Ege stoppet sju og slapp bare inn fem skudd i 1. omgangen.

Flere av paradene var av høy klasse. Ege ser ut til å ha funnet formen i riktig tid. Mye av en eventuell norsk VM-suksess henger på Bundesliga-proffen.

Også Jan Thomas Lauritzen tjener sine euro i Tyskland. Den keivhendte bakspilleren prikket inn flere mål og var meget god. Kristian Kjelling er i artistbransjen på sitt beste. Han brukte VM-premieren til å vise fram litt av finessene. Frode Hagen våknet også kraftig til liv utover i kampen etter en svært dårlig start.

Keeper Sindre Walstad gjorde også sitt og mer til da han kom inn. Han holdt like godt et brasse-skudd i fast grep.

Bare vinner

Spilleprogrammet ga Norge en myk start. Brasil skremmer ikke mange av deltakerne. Men likevel var det betryggende at Norges forsvarsspill satt såpass bra som det gjorde. Uten klaff der, kan VM bli en nedtur. Så langt ser det bra ut.

Norge har nå ni seirer og en uavgjort på sine ti siste kamper. Rekken uten tap forlenges mandag. Først mot Serbia og Montenegro (onsdag) blir det tettere.

Eller hva, Steinar Ege?

(©NTB)

HELTEN:</B> Steinar Ege rakk VM med knapp margin. Han brukte kampen mot begrenset brasiliansk motstand til å prøvekjøre sitt store potensial.
<B>SUVERENE:</B> Frank Løke og de andre spillerne vant suverent over Brasil i dag.
I HUNDRE:</B> De norske tilhengerne jublet Norge fram til en seier i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media