LEGGER OPP: Steinar Ege legger opp på landslaget, og blir med det ikke med til Serbia-EM i januar. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
LEGGER OPP: Steinar Ege legger opp på landslaget, og blir med det ikke med til Serbia-EM i januar. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Ege legger opp på landslaget

Blir ikke med til EM i januar.

(Dagbladet): Steinar Ege legger opp på det norske landslaget etter 16 år og 262 landskamper. Han blir med det ikke med til EM i Serbia i januar.

Han fyller 40 år i august, og har spilt i alle mesterskap siden 2005.

- Det har vært en vanskelig beslutning å ta. Jeg har jo hatt en drøm om å vinne en medalje i mesterskap samt å delta i OL, og det har gjort at jeg har drøyd litt med beslutningen. Men kroppen min tåler ikke belastningen med et mesterskap nå, sier Ege i en pressemelding.

Burde vært på plass tidligere TV 2s håndballekspert, Frode Scheie, ble ikke overrasket da nyheten kom.

- Det var som forventet. Han blir snart 40 år, og på et aller tidspunkt må en si at nok er nok. Han har nettopp signert ny kontrakt i København, og sier Scheie til Dagbladet.

Han ble imidlertid litt overrasket over at avgjørelsen falt så tett opp mot mesterskapet. EM i Serbia starter 19. januar.

- Jeg synes det burde vært på plass litt tidligere, men det har jo vært en travel måned og Hedin har jo også gitt ham utsettelse til å bestemme seg. Hadde Hedin ment det var avgjørende for roen i spillergruppa hadde han nok bedt om en avgjørelse tidligere, sier Scheie.

Vil bli savnet Det har lenge vært usikkert om Ege kom til å bli med til Serbia, og landslagssjef Robert Hedin har vært forberedt på at denne beskjeden kunne komme.

Svensken sier at Ege vil bli sterk savnet, men at han har stor forståelse for at skuddstopperen nå velger å legge opp på landslaget.

- Alle landslag ville savne en sånn kjempe som Steinar har vært for Norge. Men det er jo slik at når noen takker av, gir det nye muligheter for andre spillere å vise seg frem. Jeg håper og tror de tar sjansen de får, sier Hedin.

Scheie mener også at Ege vil bli sterkt savnet, både på banen og utenfor banen.

- Han er jo en meget merritert målvakt, som har vært med lenge. Han har vært en motpol i spillergruppa med sin respekt, rutine og erfaring.

Erevik blir erstatter Trolig blir Ole Erevik norges førstevalg i EM.

- Han har masse erfaring og jeg tror han er godt forberedt på alle måter til å gjøre en utmerket jobb under EM, fastslår Hedin.

Landslagstrener trekker også frem Magnus Dahl og Svenn Erik Medhus som andre keeperalternativer.