Ege spiller med smerter i ryggen

Sjefen tar ingen sjanser.

KIEL (Dagbladet.no): Steinar Ege, Norges kanskje viktigste spiller, pådro seg et hekseskudd i treningskampen mot Sverige forrige søndag.

Etterpå hadde han store smerter, og VM-åpningen mot Angola sto i fare.

- Det var som å få en kniv i ryggen, sa Ege.

Nå har målvakten fått intensiv behandling, og i ettermiddag trente han for fullt med resten av laget i Ostseehalle.

• Les også: Topptrenerne tror på norsk VM-jubel

- Har vondt i ryggen

- Jeg har fortsatt litt vondt, men har fått veldig bra behandling, både her og i Danmark. Jeg håper det vil gå bra i morgen, sier Ege til Dagbladet.no.

- Det var en oppløftende og positiv trening i dag, legger han til.

VIKTIG FOR NORGE: Landslagssjef Gunnar Pettersen krysser fingrene for at Steinar Ege blir klar til Norges åpningskamp i VM mot Angola i morgen. Men fortsatt har keeperen vondt i ryggen. Foto: Erling Hægeland
VIKTIG FOR NORGE: Landslagssjef Gunnar Pettersen krysser fingrene for at Steinar Ege blir klar til Norges åpningskamp i VM mot Angola i morgen. Men fortsatt har keeperen vondt i ryggen. Foto: Erling Hægeland Vis mer

Det er ingen billetter igjen til kampen mot Angola, noe som betyr at alle de 10 200 blå setene vil bli besatt. Ege har selv spilt for THW Kiel, og sier det er spesielt å være tilbake i den tyske havnebyen.

- Jeg har gode minner herfra, og det er hyggelig å se igjen kjentfolk, forteller sørlendingen.

• Samleside: Alt om håndball-VM

Oppgitt Pettersen

På grunn av Eges skade har landslagssjef Gunnar Pettersen valgt å ta med seg 17 spillere til Tyskland - én mer enn han kan bruke. Han hadde egentlig bare tenkt til å ta med to keepere, men har nå tre i den foreløpige stallen.

I morgen sitter Lars Olav Olaussen og Lars Erik Bjørnsen på tribunen. Hvis ikke Rune Skjærvold blir skadet kommer Olaussen til å bli meldt inn til gruppespillet etter kampen.

- Jeg kan ikke ta noen sjanser med Ege, og må derfor ha to målvakter i tillegg til ham i de to siste gruppespillkampene, sier Pettersen.

Han er oppgitt over regelverket.

- Det er helt håpløst. Det burde vært sånn at vi kunne meldt inn enkeltspillere etter hver kamp, men vi kan bare gjøre det hvis det er over 24 timer til neste kamp.

Pettersen mener også at det burde vært lov å ha med 18 spillere i troppen, i stedet for dagens 16.