Ege sugen på revansje

Steinar Ege (28) er svært misfornøyd med egen VM-innsats så langt og den blide sørlendingen satser alt på å revansjere seg skikkelig i dagens åttende-delsfinale mot Spania.

Mannen som rangeres som en av verdens fem beste keepere opplevde å få karakteren 1 på Dagbladets spillerbørs i kampen mot Ukraina søndag.

- Jeg kan mye bedre, og har et sterk ønske om å vise det, sier Steinar Ege til Dagbladet.

Tung og slapp

Superkeeperen har en redningsprosent på svake 27,7 prosent så langt i mesterskapet. Det er veldig lavt i forhold til hva han er vant til i tyske Kiel.

- Jeg vet ikke hvorfor jeg har spilt så dårlig, men jeg har følt meg både tung og slapp. Det har trykket skikkelig i ansiktet i perioder, men det er kanskje en altfor enkel utvei å skylde på bihulene, sier Steinar og fortsetter:

- Det som er sikkert er at det har påvirket spillet mitt i en viss grad, sier Steinar.

Mange nøkler

I går trente han lett på formiddagen og brukte ettermiddagen til mest mulig hvile før dagens match mot Spania.

Du blir en nøkkelspiller mot Spania?

- Det er mange nøkler, men vi skal kjempe om seieren samlet. Vi er sugne på denne kampen og bør ha en sjanse til å vinne, sier Steinar.

Kona debuterte

Hjemme i Kiel sitter kona Lene Andersen og lille Lotte (3 1/2 måned) og følger mesterskapet via TV-skjermen. Lene var tidligere i landslagsbildet på det norske kvinnelandslaget. Hun var også ønsket av Bækkelaget, men er nå mamma på heltid.

- Jeg debuterte for fjerdedivisjonsklubben Holtenau i helgen. Der spiller jeg sammen med mange av konene til Kiel-spillerne, sier Lene til Dagbladet.

Hun skulle egentlig spilt for den tyske storklubben Buxtehude.

- Det blir for langt å kjøre når Lotte er så liten, sier Lene.

TENT: Norges førstekeeper Steinar Ege er tent på å vise hva han er god for mot Spania i dagens åttendelsfinale i håndball-VM.