Ege tok ut jernskinna, men kastet ikke hansken

Må beskytte tomler og håndledd.

I BLINDE: Steinar Ege trenger ikke hjelp av landslagslege Thomas Torgalsen for å pakke inn henda. - Det kan jeg gjøre i blinde, sier han. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
I BLINDE: Steinar Ege trenger ikke hjelp av landslagslege Thomas Torgalsen for å pakke inn henda. - Det kan jeg gjøre i blinde, sier han. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Med en Steinar Ege i praktslag mellom stengene grisebanket Norge i går Tyskland med ti mål i den siste mellomspillkampen i VM.

Målvaktveteranen - som tidligere i mesterskapet klatret til topps på den norske adelskalenderen - virker ikke helt komfortabel når det gjelder prat om framtida.

Han vil ikke gi noe klart svar nå under VM. Kanskje ikke så rart. I løpet av over 20 år på toppnivå har kroppen fått mye juling. Det bærer den tydelig preg av.

Tok ut jernskinna Ege må for eksempel spille med beskyttelse på begge henda. Du har sikkert sett det. Rundt tommelen på høyrehånda har han hvit teip og på venstrehånda har han en beskyttelseshanske.

- Jeg slo tommelen for rundt 16 år siden, mens jeg spilte i Stavanger. Jeg er helt nødt til å teipe den, ellers slår jeg den fort opp igjen. Jeg tror jeg kan teipe den i blinde og jeg kan gjøre det når jeg kjører bil på vei til trening, sier Ege til Dagbladet.

Venstrehånda beskytter han nesten bare av gammel vane.

- Ja, hva i all verden var det, igjen? Jo, det var en beinsplint i håndleddet jeg slo løs for noen år siden, og siden har det nærmest vært en vane å ha den på. Det er kanskje ikke nødvendig lenger. Egentlig var det en jernskinne inni hansken, for å hindre en overstrekk av håndleddet, men den har jeg tatt ut. Så nå bruker jeg den kanskje bare for å være forfengelig, selv om det ikke er pent engang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer