Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ege tråkket over

- Kan være klar igjen til helga, sier fysioterapeuten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Håndballguttas keeper Steinar Ege tråkket over på dagens trening i Drammen, og reiste sammen med fysioterapeut Morten Haugen til røntgenundersøkelse på Sykehuset Buskerud.

- Vi fikk legen på akuttmottaket til å ta en titt på det, men måtte krangle oss til å få tatt røntgenbilde. Hun virket ikke så interessert, fortalte Haugen til Dagbladet.no på mobiltelefon fra venteværelset.

Med TV2 stående utenfor døra, fikk de imidlertid kommunisert alvoret i at en av håndballnasjonens fremste menn var skadd, og like før 13.30 i dag slapp Ege inn til fotografering.

Røntgenundersøkelsen utelukket at det var snakk om en bruddskade.

- Det så bra ut, sier Haugen etter undersøkelsen.

Han anslår at Ege vil være ute av spill i alt fra et par dager til en uke.

- Trolig klar til EM

Dermed dreier det seg om et overtråkk. Hvor lang tid det tar å lege en slik skade, avhenger av hvor mange fibre som skades i leddbåpndene.

SKADD: Steinar Ege tråkket over på dagens landslagstrening i Drammen. Lagets lege tror imidlertid ikke det er fare for at han mister EM. Foto: Scanpix
SKADD: Steinar Ege tråkket over på dagens landslagstrening i Drammen. Lagets lege tror imidlertid ikke det er fare for at han mister EM. Foto: Scanpix Vis mer

Omfanget av en slik skade kan kun bestemmes ved en MR-undersøkelse, men det blir ikke aktuelt, sier fysioterapeuten.

- Det vil ikke ha noe å si for hvordan han skal behandles. Allerede i morgen vil vi starte rehabiliteringstrening. Vi taper opp ankelen og ser hvor mye han kan gjøre. Først da får vi en indikasjon på omfanget av skaden.

Kan være klar til helga

Haugen vil ikke utelukke at Ege kan stå i målet mot Qatar og Island allerede førstkommende lørdag og søndag. Og han er enda mer optimistisk i forhold til EM.

- Det er 14 dager til. Det rekker vi, sier Haugen.

Håndball-EM starter i Sveits 26. januar, og keeper Steinar Ege er en av nøkkelspillerne på det norske laget. Han var til tider i en egen klasse under VM for et år siden.

Lang skadeliste
Ege er dermed sistemann på den etter hvert så fyldige skadelista til Norge.

En annen keeper, Sindre Walstad, sliter med en stiv rygg. Han sa til Aftenposten i går at han har den har vært slik siden cupfinalen 30. desember.

Børge Lund har en vond akilles og Johnny Jensen er fortsatt ikke fullt restituert etter leddbåndskaden. Han har nå begynt å trene forsiktig med laget igjen, men kommer neppe til å spille kamper før de to landslaget spiller i Spania før EM.

Christian Berge er på vei tilbake etter kreften, men det er tvilsomt om han er sterk nok til å spille en sentral rolle i alle EM-kampene.

• Din mening: Hvor viktig er Steinar Ege for Norges EM-sjanser?

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!