Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ege trekker seg fra håndball-VM

Førstekeeper Steinar Ege har trukket seg fra spill i håndball-VM i Egypt i juni. Beslutningen slo ned som en bombe i den norske troppen etter tapet mot Danmark i Scandinavian Open i helgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem minutter før spillerne skulle samles for å få vite den endelige VM-troppen ba Ege om et møte med landslagssjef Christer Magnusson. Ege skal ha sagt at han ikke følte seg motivert.

- Det var en sjokkmelding. Den videre begrunnelsen for avbudet får Steinar gi selv, men det sier seg selv at jeg er mildt sagt overrasket, sier Magnusson til Aftenposten.

VM i Egypt spilles de to første ukene i juni, og Ege har i hele oppkjøringsperioden dannet keeperpar med Frode Scheie. Nå overtar den ferske Runar-keeperen Endre Nordli plassen.

- Det var i alle fall alt for sent å hoppe av nå, sier landslagskaptein Christian Berge til VG.

Steinar Ege har spilt 96 landskamper for Norge, og ble i fjor kåret til nest beste keeper i tysk bundesliga i håndball. Han skal neste sesong spille for mesterlaget THW Kiel.

Eges beslutning er nok et slag for landslagstrener Magnusson. Tidligere har spilleopplegger Glenn Solberg takket nei til landslaget, og Sandefjords Johnny Jensen må sone en voldsom og blir ikke med til Egypt.