Ege våknet uten hodepine og kvalme

Ut av VM-isolasjon.

TO FRISKE MÅLVAKTER: Både Steinar Ege og Ole Erevik er til Robert Hedins disposisjon når Norge fortsetter VM mot Ungarn i ettermiddag. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
TO FRISKE MÅLVAKTER: Både Steinar Ege og Ole Erevik er til Robert Hedins disposisjon når Norge fortsetter VM mot Ungarn i ettermiddag. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIXVis mer

Direkte 16.30: Følg Ungarn - Norge i vårt håndballstudio

NORRKÖPING (Dagbladet): Lenge før jul ble det planlagt at Steinar Ege skulle stå over åpningskampen mot Japan, på grunn av et tett og tøft VM-program.

Men det var ikke en del av planen at han skulle se kampen fra hotellsenga.

Et magevirus sørget for at han ikke engang var på benken i går kveld.

Klar til kamp Ole Erevik gjorde jobben fremragende mellom stengene, men det er likevel sånn at Norge trenger Eges tjenester framover. Derfor er det en lettet landslagsledelse som i dag kan melde om at sørlendingen er frisk igjen.

- Steinar våknet uten hodepine og kvalme i dag. Han trenger å få i seg næring og væske for å restituere seg best mulig, men er klar til dagens kamp mot Ungarn, sier hovedleder Espen Karlsen.

Trolig var det et magevirus som slo ut Ege natt til i går.

Han ble isolert fra troppen og så fra spillerhotellet lagkameratene ha stort sett full kontroll på japanerne i gårsdagens seksmålsseier.

- Tøffere enn Island Ungarn startet mesterskapet med et seksmålstap for Island. De norske gutta forventer likevel knallhard motstand i kveld.

Kampene mot ungarerne er alltid røffe og ettermiddagens forestilling blir ikke mer barnevennlig av at de tapte for Island.

- Jeg tror denne kampen blir tøffere enn den mot Island, for ungarerne er fysisk sterke, store og tunge. Det er rutinerte spillere som er vant til tette kamper med klubblaget sitt, så det blir en vanskelig nøtt for oss å knekke, sier Ege til Dagbladet.