Egen trener for Myggen i München

BERLIN (Dagbladet): Mens 1860s profftropp reiser til treningssamling i Roma i dag, har utstøtte Erik Mykland (30) fått egen fitnesstrener i München. - Det eneste jeg vet om ham er at han heter Kristian, sier Myggen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nordmannen skal ha sin første treningsøkt i vinterkalde München i ettermiddag, samtidig som hans gamle lagkamerater setter seg på flyet til mer vårlige temperaturer i Italia.

Mens Myggen jogger og gymnastiserer i tosomhet på treningsfeltet i Grünwalderstrasse, venter han spent på hva som kan komme ut av kontakten med den spanske toppklubben Sevilla. Frode Olsens arbeidsgiver ønsker å sikre seg nok en nordmann.

- Jeg har hørt ryktene om Sevilla, men jeg vet ikke hva det kan bli til, sier Myggen til Dagbladet.

Han mener at kontakten ikke har kommet så langt som til reelle forhandlinger, men dette er en sak som han overlater til manager Erik Solér.

- Passer her

- Det vil være alle tiders om Erik kommer hit. Her spiller vi en fotball som passer ham godt, i verdens kanskje beste liga og med aldri under 35000 på tribunene. Sevilla er en behagelig by å bo i, sier Fode Olsen, som kjenner Myggen godt fra de fem årene de spilte sammen i Start.

Fitnesstreneren som skal holde Myggen i form i München, er leid inn for anledningen.

- Vi tar vårt arbeidsgiveransvar alvorlig. Mykland ønsker å trene, og den muligheten må han få. Han har kontrakt, forklarer pressetalskvinne Claudia Leupold i TSV München 1860 til Dagbladet.

Hun sier at hun ikke husker navnet på fitnesstreneren.

Forklaringen er nok snarere at klubbledelsen vil ha minst mulig oppmerksomhet om dette enestående tiltaket.

Etter munnhoggeriet mellom Myggen og trener Peter Pacult, har Pacult beordret Mykland til å trene med klubbens amatører - men de har fortsatt juleferie.

Leupold medgir at striden mellom trener Pacult og Mykland nærmer seg en komiserie.

- Det er ikke jeg som skriver episodene, kommenterer Myggen.

- Som trener bestemmer Pacult hvem han vil ha med på laget, sier Leupold.

- Døra er lukket for Mykland. Jeg er ikke uvillig til å snakke med ham, men det kommer ikke på tale å ta ham inn igjen på laget. Under en pressekonferanse i går avviste Pacult å akseptere en eventuell unnskyldning fra Myggen, slik 1860-boss Karl-Heinz Wildmoser dagen før antydet som en mulig bakdør til en fredsløsning.

Unnskylder ikke

- Det har aldri vært i mine tanker å be Pacult om unnskyldning, understreker Myggen.

Pacult sier at det rant over for ham da Mykland i forbindelse med juleferien i Risør sa at han ikke ønsket å se ansiktet til treneren mer.

Før helga sørget Pacult for å forby Mykland å bruke proffenes dusj og fikk navneskiltet hans i garderoben skrudd ned. Ydmykelsen skulle være total.

- Dette går ikke inn på meg, sier Myggen.

Nå vil Erik Mykland skjøtte treningen i München og avvente hva som kan komme ut av alle spekulasjonene som sirkulerer om mulige nye arbeidsgivere.

Sevillas sportsdirektør Monchi er oppsatt på å sikre seg Myggen som erstatter for midtbanestrategene Inti Podestad, som er skadd, og Javier Cascuero, som er på utlån fra Atletica Madrid fram til sommeren.

MUTTERS ALENE: Erik Mykland må trene i ensomhet i 1860 München. Men så får han i det minste en helt egen fitnessinstruktør til å hjelpe seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer