Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Egentlig driter jeg i penga

Rallykometen Petter Solberg (25) skrev i går under treårskontraken med Subaru. Med bonuser vil det gi ham rundt 60 millioner kroner over tre år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Egentlig driter jeg i penga, jeg er fornøyd bare jeg får kjøre bil og ha det moro. Men samtidig skulle folk bare visst hvor mye jeg har lagt ned i bilkjøring. Det er så mye at livet stort sett bare har bestått av det, sier Petter Solberg til Dagbladet.

Ford mister dermed kjempetalentet fra Spydeberg til konkurrerende Subaru på grunn av eget sommel: Til tross for at de hadde 18 måneder på seg, maktet ikke bilgiganten å legge fram en kontrakt for 25-åringen.

Kalde føtter

- Til slutt begynte jeg å få kalde føtter, og jeg valgte å smi mens jernet var varmt da Subaru kom på banen. Nå er jeg bare glad og lettet over at dette endelig har ordnet seg. Jeg har holdt på å bli gal i hodet av denne saken. Nå kan jeg endelig fokusere på bilkjøring igjen, sier Solberg - som i går koblet helt ut med fisking i hjemtraktene.

Kontrakten med Subaru gjelder fra 1. januar 2001 og tre år framover. Subaru har også opsjon på forlengelse av kontrakten.

Og Solbergs lønn er eventyrlig:

Rundt 15 millioner kroner det første året. 20 millioner i de to siste.

Annenfører

I sin nye stall blir Solberg annenfører bak Richard Burns. Det betyr at han får kjøre alle 14 VM-rundene neste år.

- Det har vært veldig lærerikt å være tredjefører i Ford - men nå gleder jeg meg til å få en mer betydningsfull rolle i et lag, sier Solberg.

Planen er også at han skal kjøre årets fire siste VM-løp for Subaru som et ledd i forberedelsene til neste sesong - som starter i Monte Carlo i januar neste år.

Subaru fornøyd

Subarus teamsjef David Lapworth er svært fornøyd med nyervervelsen.

- Jeg er overbevist om at vi vil ha det beste teamet i rally-VM neste år, sier han.

Som tredjefører har Subaru hentet den lovende føreren Markko Märtin (24), fra Estland. Han har sammen med Solberg vært de to talentene alle har snakket om i internasjonal rallysport de siste årene.

Subaru har også den firedobbelte verdensmesteren Juha Kankkonen i stallen.

<B>GLAD GUTT:</B> Petter Solberg skrev i går under for Subaru.