KLAR FOR SERIEFINALE: Ole Gunnar Solskjær sier det er Tromsø som har presset på seg søndag kveld, og lover at Molde har tenkt å slippe seg løs framover på banen.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLAR FOR SERIEFINALE: Ole Gunnar Solskjær sier det er Tromsø som har presset på seg søndag kveld, og lover at Molde har tenkt å slippe seg løs framover på banen. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

- Egentlig har vi ikke nok poeng til å lede serien

Men offensiv Solskjær lover å angripe Tromsø i seriefinalen.

- Det er seks kamper igjen å spille og veldig jevnt. Vi har ikke sikret oss gullet før vi har nok poeng til det, sier Molde-manager Ole Gunnar Solskjær.

Mange mener at søndagens toppkamp mellom Tromsø og Molde på Alfheim kan bli avgjørende for gullkampen - i alle fall hvis Molde skulle ta med seg alle poengene hjem. Men Solskjær vil ikke innkassere noe som helst før det er helt umulig for andre å hente inn Moldes forsprang.

Jevn serie - Egentlig har vi ikke nok poeng til å lede serien. Det gjør vi likevel. Det skyldes en utrolig jevn serie i år der de som ligger sist på tabellen har slått de som ligger øverst og omvendt, sier Solskjær.

Han mener at Molde ikke kan ta noe for gitt.

- Vi vet at vi møter Norges beste hjemmelag på søndag. Uansett hvordan det går er det ikke et være eller ikke være for oss i toppen av tabellen. Derfor er det Tromsø som har presset på seg. De må vinne denne kampen. Vi skal møte Tromsø med vårt spill og mye energi. Vi skal slippe oss løs framover, sier Solskjær.

Lite mål Han har vært uenig i antydninger om at Molde har spilt dårligere fotball og også scoret færre mål i det siste enn tidligere i sesongen. I de to siste hjemmekampene har laget likevel prestert godt ute på banen, men uttellingen på sjansene har vært dårlig.

At det har vært scoret færre mål bekymrer ikke Ole Gunnar Solskjær så veldig. Han sier til NTB at laget er blitt tryggere bakover. Han er ganske sikker på at det blir skapt sjanser mot Tromsø.

Den oppfatningen deler også Magne Hoseth med sjefen.

- Mot Tromsø må vi konsentrere oss om å spille vårt spill. Så lenge vi skaper sjanser er det også muligheter for mål. Og det er sjansene som er viktig. De kommer, sier Hoseth overfor NTB.

Håper på slitne TIL-spillere Litt stang ut har det vært for Molde både mot Brann og Viking på hjemmebane. Begge kampene endte i poengdeling, til tross for mange sjanser.

Uansett resultat mellom Aalesund og Tromsø i Ålesund torsdag kveld kan denne kampen gi Molde litt hjelp i søndagens kamp. Molde kan forberede seg i ro og mak, mens Tromsøspillerne muligens kjenner det i beina.

- Forhåpentligvis er de litt slitne, sier Solskjær.

(NTB)