- Egentlig ikke så skuffet

Ida Marcussen etter 22.-plassen i sjukampen.

Ida Marcussen fikk en drømmestart med to personlige rekorder i sjukampen, men det endte med et slit og en litt skuffende 22.-plass med 6015 poeng.

- Jeg var i form til å gjøre det bedre enn dette, for jeg fikk den starten jeg ønsket meg, men så falt jeg litt ut av det i kule og hadde problemer med å snu det igjen, sa Ida til NTB etter at kraftprøven var over i Fugleredet lørdag.

Hun perset både på 100 meter hekk og i høyde, men så var de andre øvelsene under pari. Målet hennes var 6400 poeng og personlig rekord i alle øvelsene. Slik gikk det ikke.

- Jeg synes jeg fikk vist at målsettingen ikke var urealistisk. Det er bra. Det er godt å vite at jeg føler jeg har mer inne også. Derfor er jeg egentlig ikke så skuffet, sa Marcussen.

- Jeg fikk svar på at det jeg har trent på i det siste har vært riktig og gitt resultater. Dessuten var dette mitt aller første OL, og det har vært alt jeg har drømt om, la hun til.
Langt fra klaff 

- Det jeg presterte her disse to dagene var langt fra full klaff i noen øvelser. Derfor har jeg snakket med Lukas (Udelhoven) om å ta en sjukamp til før jeg gir meg i år. Jeg har ikke lyst til å slutte med dette, sa Marcussen.

Dersom hun bestemmer seg for å kjøre gjennom ytterligere en sjukamp, blir det hennes femte i år.

- De fleste pleier å klare seg med tre, sa hun.

- Egentlig ikke så skuffet

- Jeg synes det var bra med to personlige rekorder, men så kom hun ut av det. Særlig var hun skuffet etter 200 meteren fredag, sa Ketil Tømmernes, sportssjefen i friidrettsforbundet.

- Hun er en tapper ung dame som kjempet seg gjennom alle øvelsene, men klarte ikke helt å ta seg inn etter den svake kulekonkurransen, mente sportssjefen.
Mer motivert 

- Ida er bare blitt mer motivert etter dette, og det er det motsatte av å knekke sammen og bli skremt, sa trener Lukas Udelhoven til NTB.

Han var heller ikke spesielt skuffet, for den sjukampen Ida Marcussen gikk var ikke dårlig.

- Hun er sulten og motivert, så motivert at hun har snakket om å ta med seg enda en sjukamp før sesongen er over, sa treneren.

- Ida begynte sterkt, viste fin form, hadde flyt og energi, men falt litt ut av det i kuleøvelsen fredag. Hun kjempet seg delvis tilbake, og jeg har stor respekt for det, mente Udelhoven.

Ida Marcussen endte på 11.-plass i Osaka-VM i fjor med 6226 poeng. Det er norsk rekord. Hun var litt svakere i Fugleredet lørdag.

(NTB)

POSITIV OPPLEVELSE: Trener Lukas Udelhoven mener Ida Marcussen bare har blitt mer motivert etter 22.plassen under sjukampen i OL. Foto: Scanpix
POSITIV OPPLEVELSE: Trener Lukas Udelhoven mener Ida Marcussen bare har blitt mer motivert etter 22.plassen under sjukampen i OL. Foto: Scanpix Vis mer