KAMP: Anders Eggan får likevel motstander i helgen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KAMP: Anders Eggan får likevel motstander i helgen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Eggan får likevel kamp under Brækhus-stevnet

Briten Lewis van Poetsch flyr inn fra England og berger Anders Eggans kamp under Cecilia Brækhus-stevnet i Stokke.

Det har vært full panikk etter at en rekke norske boksere plutselig sto uten motstandere i forkant av tittelkampen mellom Cecilia Brækhus og Mikaela Laurén.

– Vi er veldig glade for å kunne fortelle at vi har lyktes med å finne en motstander til Anders Eggan. Et veldig godt samarbeid med Antidoping Norge har ført til at vi nå flyr over den engelske bokseren Lewis van Poetsch. Dette har vært en lang og vanskelig prosess, men vi har hele tiden vært klare på at sikkerheten og regelverket er det viktigste, sier medierådgiver Geir Håkonsund for First Lady Promotion, selskapet til Brækhus, til NTB.

Reddet av Antidoping Norge

Fire boksere har meldt forfall til helgens boksestevne, men Eggans kamp er reddet. Et samarbeid med Melhus Promotion kunne reddet førkampene, men siden Melhus benytter seg av Antidoping Estland, som har et annet testregime enn Antidoping Norge, falt de planene i grus.

– Antidoping Norge har vært med og kvalitetssikret slik at vi ikke gjør noen feil og setter boksernes helse på spill. Dette har vært tøft og krevende med tanke på alle forberedelsene vi vet disse bokserne har vært igjennom. Jeg har selv vært opplevd at kamper er blitt avlyst, og jeg vet hvor surt det er. Men hvordan man takler slike motbakker bygger karakteren din. Proffboksing er beintøft, og hver eneste uke utenfor Norges grenser skjer det at boksere blir skadd og må avlyse, uttaler Cecilia Brækhus.

– Anders Eggan sa til meg tidligere denne uken at han har vokst mye som bokser etter denne opplevelsen, og det er ekstra gledelig at han nå får bokse likevel.

Trio uten motstandere

Det jobbes på spreng for å sikre at Hadi Srour, Ali Srour og Kent Erik Bådstad også får motstandere lørdag.

– Vi er i gledesrus her nå. Vi føler at vi har blitt tatt veldig godt vare på av FLP hele veien. En skade kan skje, og det vet vi i denne sporten. Det kunne like godt skjedd med oss, sier Eggan.

(NTB)