Eggen: - Blir tungt med avansement

Men Schalke-treneren tror RBK kan gå videre

LERKENDAL (Dagbladet.no): Etter at Rosenborg gikk poengløse av banen mot Schalke 04 i går kveld, ser det mørkt ut med tanke på avansement for trønderne.

Det innser RBK-sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen.

- Schalke var jo det laget vi på forhånd hadde pekt ut som et lag vi kunne slå. Når vi taper mot dem på hjemmebane, sier det seg selv at det blir tungt med avansement, sier Eggen til Dagbladet.no.

Schalke-trener Mirko Slomka mener laget hans tok tre fortjente poeng på Lerkendal. Han mener tyskerne hadde bra kontroll på det RBK foretok seg.

- Vi ville, og skulle vinne denne kampen. Det gjorde vi. Selv om RBK var farlige i førsteomgang, følte jeg meg aldri direkte truet, sa Slomka på pressekonferansen etter kampen i går.

Han avskriver ikke trøndernes mulighet til å ta seg videre fra gruppespillet.

- Rosenborg er et bra lag, og gruppen er jevn. De var aggressive, spesielt i førsteomgang, og skapte noe. De er et godt angrepslag. Rosenborg har et bra potensiale, spesielt på kontringer. Ikke avskriv RBK, de kan greie det, sier Slomka, som får støtte hos Vidar Riseth.

- Det er ikke gunstig at alle tar poeng fra alle i denne gruppa, men vi må ha troen. Nå trenger vi bare slå Valencia, så er vi oppe på fire poeng. Da er det plutselig muligheter igjen, sier Riseth til Dagbladet.no.

KAN GÅ VIDERE: Schalke-trener Mirko Slomka tror fortsatt Knut Tørum og RBK kan gå videre. Foto: Daniel Sannum Lauten, AFP/Scanpix
KAN GÅ VIDERE: Schalke-trener Mirko Slomka tror fortsatt Knut Tørum og RBK kan gå videre. Foto: Daniel Sannum Lauten, AFP/Scanpix Vis mer
BLIR TUNGT: Knut Torbjørn Eggen tror det blir vanskelig.