Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ekspert hyller ansettelsen av Lagerbäck:

Eggen: - Fornuftig valg

Ekspertene mener at Lars Lagerbäck er riktig mann for det norske landslaget.

LANDSLAGSJEF: Lars Lagerbäck ankommer pressekonferansen som ny norsk landslagssjef for Norges herrelandslag i fotball. Video: NTB / scanpix Vis mer Vis mer

(Dagbladet): I dag ble det klart at Lars Lagerbäck er Norges nye landslagssjef. Han har skrevet under på en treårskontrakt.

- Han er rutinert. Han er flink til å få det beste ut av situasjonen, sier Nils Arne Eggen om ansettelsen av Lars Lagerbäck (68).

Eggen mener Lagerbäck har en annerledes filosofi enn han selv, men føler det spiller liten rolle.

- Det er få landskamper i løpet av et år. Og det er resultater som teller. Dette kan gå bra. Det er et fornuftig valg, sier Eggen til Dagbladet.

- Tror på dette

- Et strålende valg. Jeg gratulerer med valget av ny landslagstrener, sier Jahn Ivar Mini Jakobsen til Dagbladet.

Den tidligere landslagsspilleren sier at svensken er en lagbygger med lik filosofi som Drillo.

- Men vi må ikke glemme at de store landslagsstjernene våre fra 90-tallet, Lars Bohinen, Kjetil Rekdal og Myggen for å nevne noen, spilte på midtbanen. Og da kan vel ikke alle ballene ha blitt slått over dem. Jeg tror på dette, sier Mini til Dagbladet.

- En landslagsekspert

Ansettelsen av Lars Lagerbäck kommer omtrent to og en halv måned etter at Per-Mathias Høgmo og NFF avbrøt kontrakten. Dette skjedde etter at Norge fikk en skuffende start på VM-kvalifiseringen. Norge har kun tatt tre poeng etter fire spilte kamper i Gruppe C. Norge er for øyeblikket på 84. plass på FIFA-rankingen.

Lars Lagerbäck har vært landslagstrener for Sverige, Nigeria og senest Island.

- Lars er først og fremst en landslagsekspert, sier Nils-Johan Semb om Norges nye landslagssjef under presentasjonen.

Nils Arne Eggen ønsket seg en norsk landslagssjef, men sier at Lagerbäck er et godt og fornuftig valg. Foto: Scanpix/Ned Alley.
Nils Arne Eggen ønsket seg en norsk landslagssjef, men sier at Lagerbäck er et godt og fornuftig valg. Foto: Scanpix/Ned Alley. Vis mer

I fjorårets EM i Frankrike overrasket Lagerbäck og Island alle, og tok seg helt til kvartfinalen, der de tapte for Frankrike.

- Hvis Island kan gjøre det, så kan Norge gjøre det, sier Lagerbäck.

- Må stikke fingeren i jorda

Den rutinerte fotballkommentatoren Kenneth Fredheim hyller valget av Lars Lagerbäck.

- Dette er bra. Vi må stikke fingeren i jorda og innse på hvilket nivå vi har spillere. Det dreier seg mye om 2. bundesliga. Noen få spiller i Premier League. Men stort sett befinner de seg på lavere nivåer, sier Fredheim til Dagbladet.

Fredheim mener Lagerbäck er et godt og trygt valg, selv om Norge ikke vil gå ut og dominere kamper.

- Nå er det tilbake til 90-tallet. Det behøver slett ikke være feil. Det er resultatene som til syvende og sist teller. Back to basic, sier Fredheim.

- Et godt utgangspunkt

Kjetil Rekdal sier at han ikke kjenner Lagerbäck, og uttaler seg basert på svenskens tidligere resultater.

Kjetil Rekdal mener at resultatene til Lagerbäck gir et godt utgangspunkt.
Foto: Scanpix/Ned Alley.
Kjetil Rekdal mener at resultatene til Lagerbäck gir et godt utgangspunkt. Foto: Scanpix/Ned Alley. Vis mer

- Når ambisjonene er å kvalifisere seg for mesterskap trenger vi en som bryr seg om resultater. Om han er rett mann for jobben vil tiden vise, men utgangspunktet er veldig godt. Han har god landslagserfaring med å trene de lagene han har trent. Han er en landslagstrener.

Rekdal er tydelig på at det er resultatene som vil vise om Lagerbäck blir rett mann.

- Som sagt kan jeg ikke uttale meg om hvordan Lagerbäck er som trener, men jeg vil påstå at det er et trygt valg på bakgrunn av resultatene hans med Sverige og Island.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media