Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eggen: - Han han hadde alt

Nils Arne Eggen om Odd Iversen.

 SAMMEN:  Nils Arne Eggen har tilbrakt mye tid sammen med Odd Iversen (i midten). Her sammen tidligere RBK-kaptein Bent Skammelsrud.
Foto: Torbjørn Berg.
SAMMEN: Nils Arne Eggen har tilbrakt mye tid sammen med Odd Iversen (i midten). Her sammen tidligere RBK-kaptein Bent Skammelsrud. Foto: Torbjørn Berg. Vis mer

Nils Arne Eggen har både spilt sammen med og trent den avdøde storscoreren Odd Iversen. Den tidligere Rosenborg-treneren mener spissen hadde alt.

«Ivers» spilt 15 av sine 18 år lange karriere i toppfotballen i Norge. Kun et tre år langt opphold i belgiske Racing Mechelen ble den spissens smak på utlandet.

- Han kunne spilt for hvilken som helst klubb i Europa. Når han dro til Belgia var han litt uheldig med skader og ikke helt snill med seg selv, men han hadde alt, sier Nils Arne Eggen til NTB.

Som både lagkamerat og trener til «Ivers» visste Eggen godt hva storscoreren sto for på fotballbanen.

- Han var en veldig god fotballspiller. Han var veldig god i lufta og hadde et enormt blikk. Han kunne se i 17 retninger, sier Eggen, som har mange gode minner med Iversen.

- Hva er ditt beste minne med Iversen?

- Det er så mange, du kan ikke spørre om sånt, men jeg kan ta et eksempel: Da han scoret på straffe mot Frankrike i VM-kvalifiseringen i 1968 og sikret Norge seieren. I Rosenborg var han sterkt delaktig i seriegullet i 1968 og 1969, mimrer Eggen.

(NTB)