Nils Arne Eggen kritiserer Tippeligaen

Eggen: - Jeg har aldri opplevd serien så svak som i år

Først ble han hyllet på Lerkendal. Så kom Nils Arne Eggen med kritikk av Rosenborg og Tippeligaen.

FEIRET: Nils Arne Eggen fylte 75år og ble hedret like før kampstart. Etterpå kom han med kritikk.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
FEIRET: Nils Arne Eggen fylte 75år og ble hedret like før kampstart. Etterpå kom han med kritikk. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LERKENDAL (Dagbladet): Før kampen mot Start ble «Kongen av Lerkendal» avspilt over høyttalerne da Nils Arne Eggen kom ut og fikk blomster og kunst dagen etter sin 75-årsdag. Så sang hele Lerkendal bursdagssangen «Hurra for deg» mens Eggen ruslet ut igjen.

Pausen brukte han til en prat med Dagbladet hvor han sa sin ærlige mening både om kampen og den norske eliteserien.

- Jeg har aldri opplevd serien så svak som i år. Lagene er rett og slett for dårlige. Det trenes for dårlig, og dette handler om dyktighet både på og utenfor banen, sier Eggen.

Refset Rosenborg

Han hadde da sett Rosenborg og Start levere en sørgelig 1. omgang. Start er jo veldig dårlige, mens det går altfor mye på tvers og bakover med Rosenborg.

- Det går jo altfor sakte. Støttepasninger i hytt og vær, og at flyten mangler handler jo om mangel på relasjoner. Rosenborg-trenerne har jo byttet så mange spillere at relasjonene er helt borte, sier Eggen.

Feil med mange bytter

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen hadde varslet rulleringer på laget på forhånd. Han lot blant annet Erlend Dahl Reitan få sin Tippeliga-debut. Alle byttene liker ikke Eggen i det hele tatt, selv om Rosenborg for lengst har avgjort serien.

- Spør du meg så blir det helt feil. Dette var jo ikke min måte å gjøre det på, slår Nils Arne Eggen fast, noe han nok også tar opp med trenerne i sine jevnlige møter med Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun.

Kun tre gode sjanser til hjemmelaget før hvilen likte gamletreneren dårlig.

- Det er altfor dårlig, sier Eggen.

Han mener Rosenborg også svekkes når motstanderne er så langt unna nivåmessig.

- Ja, det er klart det. En av årsakene til suksessen på 90-tallet er jo at nivået var jevnere i toppen. Dette må norsk fotball gjøre noe med, sier Eggen.

Oppskriften har han som vanlig klar:

- I tillegg til å trene bedre må de unge talentene slutte å dra til utlandet med en gang det viftes med noen tusenlapper. Det er jo meningsløst. Med så mange millioner spillere som de har for eksempel i Spania får de jaggu klare å produsere talentene sin selv, sier Nils Arne Eggen.

Gytkjær-mål

Utenpå banen fortsatte 2. omgang i samme spor som den første. Rosenborg presset og presset, men fortsatt gikk det sakte.

Helt til 61 minutter var spilt og rytmen plutselig satt. Rosenborg rullet opp på venstresiden og seriens toppscorer, Christian Gytkjær, var på rett plass til rett tid på en retur fra Håkon Opdal og satte inn 1-0. Debutant Dahl Reitan fikk så æren av å score sitt første mål, fra krittmerket minuttet før slutt.

Deretter hadde Rosenborg kontroll og leder nå serien med 18 poeng – med like mange poeng å spille om.

Seriegullet kan feires i Molde neste helg.

Men først er det kvartfinale i cupen borte mot Tromsø onsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer