Eggen: - La By Rise overta

Men gamletreneren hjelper gjerne til.

Åge Hareides forgjenger på Lerkendal, Nils Arne Eggen, er klar:

- La Ola overta. Det er en meget god løsning, sier Eggen til Adresseavisen.

Den gamle RBK-treneren, som oppholder seg i Spania, ble i går kveld holdt løpende orientert om utviklingen i Beograd av Rune Bratseth - både om kampen og trenersituasjonen.

Etter det avisa erfarer, er det grunn til å tro at RBK-ledelsen nå vil jobbe for å få Nils Arne Eggen hjem til Lerkendal for å ta trenerrollen ett år sammen med Ola By Rise. Da vil klubben kjøpe seg litt tid til å vurdere trenerspørsmålet grundig en gang til.

Nils Arne er kritisk til det Åge har foretatt seg:

-Jeg må få lov til å si at det er en merkelig oppførsel fra Åges side. Den er så u-rosenborgsk, men så er jo ikke Åge rosenborger, heller.

- Er ikke Nils Arne Eggen en mann for jobben?

- Jeg vil nok bidra på min måte her fra Spania, sier Eggen.

I følge Eggen, har han ingen planer om å søke rampelyset igjen som trener nå som det åpnes en liten mulighet i RBK.

- Nå er det mange ting som må gjøres i RBK. Rosenborg har som lag overbevist en gang til, og det lar seg ikke overskygge av opptakten til kampen.

- Har du anbefalt Ola By Rise overfor Rune Bratseth?

- Vi snakker ikke i slike imperativer. Uansett hva som skjer i en go'fot-teoretisk sammenheng, blir det en vinn-vinn-situasjon. Sånn ser denne saken ut også, sier Nils Arne Eggen.

- Rosenborg består av en filosofi, og hva Åge Hareide gjør er nesten uvesentlig. Ola By Rise er uten tvil en meget dyktig arvtager, det er overhodet ikke noe problem. Det er kollektivet RBK som er sterkt, og ingen er så viktig at han kan stille seg ut over det, sier Eggen.

(NTB)

SKEPTISK:</B> Nils Arne Eggen er ikke glad for måten Åge Hareide forsvinner ut av brakka på.