Eggen: - Like vanskelig som mot PSG

HELSINGBORG (Dagbladet.no): Nils Arne Eggen vifter vekk de som tror Rosenborg vinner lett i morgen. RBK-sjefen tror 6-1 hjemme mot Helsingborg er en ulempe. - Dette blir like vanskelig som å reise til Paris neste uke, sier Eggen.

Eggen var seg sjøl lik da han møtte norsk og svensk presse på spillerhotellet i kveld. Han fektet med armene, ristet på hodet og forklarte Helsingborgs sesongkurve med en stående halvsirkel. Poeng: Svenskene har startet og avsluttet sesongen dårlig.

- Det er de som er hjemmelaget nå og setter premissene. Så får vi bare håpe vi henger på, sier Eggen og messer om betydningen av dyktighet i RBK-laget.

Boeing 737 og RBK

Han tror 6-1-seieren på Lerkendal kan gjøre det vanskeligere for Rosenborg å hente de tre viktige poengene i morgen.

- Teoretisk hadde det vært en fordel med 1-0 i stedet. Men vi bør være dyktige nok til å hente poeng likevel.

Eggen henter fram en liten fortelling om en flykaptein han kjenner for å illustrere situasjonen.

- Han kjører en sånn 737 og forteller at det ikke er grunn til å være redd når det er stygt vær, men heller når det er pent. Da blir man lett sløv. Det passer godt for oss i morgen, sier Eggen.

Så påstår Eggen at Helsingborg blir like vanskelige å plukke poeng fra som Paris Saint Germain i Paris neste uke.

Der møter trønderne PSG, som sammen med Rosenborg og Bayern München også har seks poeng etter tre Champions League-kamper. Til slutt i gruppespillet besøker Bayern Lerkendal.

Einstein

Med to så tøffe kamper igjen insisterer Eggen på at Rosenborg må ha tre poeng i morgen, dersom det er noen vits i å håpe på avansement til mellomrunden neste år.

- Hvis vi ikke får poeng i morgen må vi vinne begge neste kampene, du trenger ikke å være Einstein for å forstå det, sier Eggen.