Eggen: - Lovte kona å gå av i år

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): I går ga Nils Arne Eggen beskjed om at han slutter som Rosenborg-trener etter årets sesong. Men avgjørelsen tok han i samråd med kona Karin på La Manga allerede i februar.

Det var tilfeldigheter som gjorde at Nils Arne Eggen slapp nyheten om sin avgang i går. Da Dagbladet møtte ham på morgenkvisten hadde han ikke tenkt å si det. Men da han fikk spørsmålet om framtida for n'te gang ut på formiddagen, måtte han bare ut med det.

- Så nå får vi ro, og er ferdig med den saken. Da slipper «dokk journalista» å spørre mer om det, smiler Eggen.

Flerkoneri

Den siste tida har Eggen kommet med flere antydninger om at nok var nok. Derfor var det ingen bombe som sprang på Lerkendal i går.

- Jeg og kona mi Karin ble enig om dette allerede i vinter. Det var vel på La Manga i februar at jeg lovte henne at dette ble siste året, sier Eggen.

- Jeg har jo hatt samme kona i 42 år, så hun vet jo hvordan dette er. Nå skal vi prioritere mer tid på oss sjøl.

Samtidig innrømmer han at han har vært gift med jobben.

- Ja, det har vel nesten vært sånn flerkoneri, det da, he, he.

Fra og med november er det historie.

Hareide aktuell

Han avviser at det ligger fysisk eller psykisk slitasje bak avgjørelsen om å slutte.

- Jeg har nok hatt litt press, men i motsetning til Åge Hareide, så har jeg jo fått jobbe hjemme. Her i Trondheim.

Men kanskje får Hareide nå muligheten til å etablere seg i trøndernes hovedstad. RBK-direktør Rune Bratseth satt i jobbsamtale med Trond Sollied da Åge Hareides avgang nådde Lerkendal. Overfor Dagbladet bekrefter Bratseth at Hareide er en meget aktuell kandidat til å ta over for Nils Arne Eggen.

- Det er en måned siden jeg snakket med Åge Hareide, sier Rune Bratseth.

- Da fikk jeg beskjed om at han ville være tilgjengelig fra årsskiftet. Og ja, Åge er en av kandidatene til trenerjobben hos oss.

Og det var han før han sa opp jobben sin i Brøndby.

Overrasket Eggen

Rune Bratseth skal snakke mer med Åge Hareide. Uavhengig av det som skjedde i København har han hatt nye møter med Hareide på agendaen.

- Jeg vil ta kontakt med Åge for å sjekke ut forholdene, sier Bratseth. - Sist vi snakket sammen - da han fortsatt var Brøndby-trener ut dette året - fortalte han meg at han ikke hadde noen konkrete planer fra årsskiftet. Og han var en kandidat for oss den gangen, og han er det fortsatt.

- Det som blir jobben nå er å finne ut hva som er mulig.

Selv tok Nils Arne Eggen nyheten om Åge Hareides oppsigelse på følgende måte:

- Hva er det du sier - har Åge sagt opp? Ja, der ser du hvor tøft treneryrket kan være. Men han vet best sjøl og har sikkert tatt en klok avgjørelse ut fra den situasjonen han har vært oppe i. Det kan tære på å være resultatansvarlig i fotballklubber der omgivelsene krever mesterskap.

Uansett utfall av trenerkabalen: Den avtroppende Rosenborg-treneren er ikke bekymra for framtida til RBK.

Førstevalget sier nei

- Jeg har mer å takke Rosenborg for enn det de har å takke meg for, sier han.

Trond Sollied, som var i RBK-brakka i går, har i lange tider vært Rosenborgs førstevalg til å ta over etter Eggen.

- Jeg har snakket med Trond Sollied om jobb, sier Rune Bratseth til Dagbladet. - Du kan gjerne kalle det innledende samtaler. Og Trond er en av de kandidatene som hører hjemme i den engere krets. I løpet av rimelig tid er målet vårt i sitte igjen med tre kandidater.

Men Rosenborgs problem i forhold til Trond Sollied er at han ikke vil til Lerkendal. I hvert fall ikke ennå. Til det har han for store ambisjoner.

- Jeg har ett år igjen av kontrakten i Belgia, er fortsatt ung og ønsker å forbli i utlandet, sier Trond Sollied til Dagbladet.

- Derfor kan jeg kategorisk fastslå at jeg ikke under noen omstendigheter blir RBK-trener fra 1. januar 2003.

EN LEGENDE GÅR AV: Noe tilfeldig slapp Rosenborg-trener Nils Arne Eggen ut nyheten om sin avgang i går. - Så nå får vi ro, og er ferdig med den saken. Da slipper «dokk journalista» å spørre mer om det, sier Eggen.