Eggen: - Mye å gå på

Så sin første RBK-kamp for året.

LERKENDAL (Dagbladet): For første gang denne sesongen fikk nyreopererte Eggen se sitt kjære Rosenborg live. Han var bare sånn passe fornøyd.

- En middels kamp, dette laget har fortsatt mye å gå på. 1. omgangen var ikke bra, da manglet vi fart og rytme i det offensive spillet. Etter pause var det bedre, da var det mer tempo og bedre relasjoner, sier Nils Arne Eggen.

På spørsmål om hvor dette laget står i forhold til Rosenborgs beste utgaver er veteranen sikker i sin sak.

- Det er et relativt langt stykke igjen. Men de er på vei altså, all ære til Kåre og Erik for jobben de gjør. De er faktisk på god vei mot noe bra. Husk, vi var jo rangert som nummer 13 i Europa en gang. Riktig der er de ikke ennå, smiler Eggen.

På trening igjen Sin egen form beskriver han for øvrig slik:

- Jeg er ikke i storform, nei. Men det kommer seg og jeg har vært innom Orkla-treningen i dag. Må få rette en stor takk til det norske helsevesenet som er i Champions League, sier Nils Arne Eggen.

Nå blir han værende i Trøndelag, klar til å bistå som trener både i Orkla og som rådgiver i Rosenborg.

- Jeg var jo ikke bare tilskuer i dag, jeg var jo observatør også, minner Eggen om.

Assistkonge Mike Jensen En som definitivt imponerer både Eggen og alle andre er Rosenborgs kaptein, Mike Jensen.

I dag var han igjen meget sentral i det som skjedde fremover på banen. Spesielt før 1-1-målet gjorde han nesten all jobb da han løp over halve banen før han serverte til målscorer Alexander Søderlund.

- Jeg har syv målgivende så langt i år, det er mer enn jeg hadde i hele fjor. Nå kommer jeg i mange gode posisjoner, og da handler det bare om å slippe ballen i riktig tid, sier Jensen.

Syv scoringer Målene overlater han imidlertid til andre - blant annet Alexander Søderlund som allerede har syv mål så langt.

- Når man får pasninger som blant annet Mike serverer kan man nesten ikke unngå å score. I dag burde jeg nok hatt fire, men jeg er stolt av jobben vi gjør etter pause, sier Alexander Søderlund som synes det kan være på tide å være med i kampen om toppscorertittelen i eliteserien.

Om han tar flere straffer er han imidlertid usikker på.

- Det må i så fall være hvis jeg blir tvunget til det, smiler Søderlund.

 SMILTE:  Nyopererte Nils Arne Egggen fikk med seg RBK-kampen live i kveld og smilte til slutt selv om han ikke var fornøyd med alt som ble prestert mot Start på Lerkendal.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SMILTE: Nyopererte Nils Arne Egggen fikk med seg RBK-kampen live i kveld og smilte til slutt selv om han ikke var fornøyd med alt som ble prestert mot Start på Lerkendal. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer