Eggen: - RBK bedre enn Europas beste

LERKENDAL (Dagbladet.no): Azar Karadas scoret to ganger, da Rosenborg spilte Inter i senk i Champions League-starten i kveld.

Sjelden har RBK dominert mer i en hjemmekamp i Champions League. To mål fra Azar Karadas gjorde kvelden nesten perfekt for trønderne.

10 minutter før slutt ble tre fortjente poeng redusert til ett. Inters nyinnkjøp fra Lazio, Hernan Crespo, klinket til på hel volley, og Arason var sjanseløs.

- Vi viser at vi kan spille jevnt - og bedre enn - de beste lagene i Europa, sier Nils Arne Eggen.

Treneren fra Orkdal fylte 61 år i dag, og var halvveis fornøyd med bursdagspresangen fra sine spillere.

- Det var en bra gave spillemessig, sier Eggen til Dagbladet.no.

Irritert Eggen

Inter var best etter at høyreback Fabio Cannavaro ble utvist etter to gule kort i 2. omgang. Da fikk RBK nok med å forsvare seg. Det gjorde de mesterlig - helt til Crespo slo til igjen.

- Det er litt irriterende at de kommer i mann-mot-mann-situasjoner når vi er i overtall, sier Eggen.

Azar Karadas snudde Champions League-åpningen i løpet av 12 minutter i kveld. Karadas utliknet først til 1-1 ved RBKs tiende corner etter 53 minutter.

21-åringen slengte fram foten og ballen gikk inn. Jubelen tok han med fingrene i nettet og med et brøl mot Lerkendal-publikummet.

Så stakk han fram som en rambukk da Odd Inge Olsen vendte seg og la et perfekt innlegg etter 65 min. Den tidligere Brann-spissen traff perfekt med pannebrasken og Italia-keeper Francesco Toldo rakk ikke å heve armene før ballen lå i buret.

- I dag viste Azar spisstakter som lover godt for framtida, sier Eggen.

Inter tok ledelsen helt mot spillets gang etter 33 minutter. Den argentinske VM-spissen Crespo tok med seg ballen inn i 16-meteren og fyrte av et perfekt skudd i det lengste hjørnet.

RBK ga bort poeng

- Jeg er fornøyd bortsett fra at vi ga bort to poeng, sier Eggen.

Det ble veldig stille på Lerkendal da Inter tok ledelsen. RBK hadde allerede brent tre store sjanser da Inter-spissen slo til.

Allerede fra avspark gikk Rosenborg i angrep. Med høyt press og aggressivt spill ble det italienske storlaget presset bakover. Trener Hector Cuper var på vei inn på matta for å kjefte, men det hjalp lite.

Nils Arne Eggens mannskap spilte over evne i kveld. Og dødballene som Cuper fryktet kom sammen med massivt trønderpress.

- Her på Lerkendal kan vi ta alle, sier Eggen.

Alle RBK-gutta var gode i kveld, selv keeper Arni Gautur Arason - som nesten ikke hadde noe å gjøre med unntak av baklengsmålene.

Akkurat det forteller mye om fotballkampen som ble spilt på Lerkendal i kveld. RBK har inntatt Europa igjen med fornyet styrke.

- Vi styrte kampen i nesten 90 minutter, sier Eggen.

Hele ni sjanser skapte Eggens gutter. Synd Crespo scoret på sine to.

Fortsettelsen spilles i Lyon neste uke. Med en oppvisning som i kveld kan det bli like hyggelig. Minst.

- Vi må bare bli enda mer effektive, sier Eggen.

JUBLET:Hoftun og Karadas (til høyre) gledet seg over utlikning til 1-1. Bergenseren storspilte, men vil ikke snakke om landslaget akkurat nå.