Eggen: - RBK er livredd min kunnskap

Avsløringer i ny bok.

Rosenborg-legenden Nils Arne Eggen (72) mener han aldri fikk et ordentlig svar på hvorfor han ikke fikk fortsette som trener i klubben etter 2010-sesongen.

Ifølge VG byr den nye boken «I skyggen av Eggen» på flere RBK-avsløringer. Der kommer det blant annet fram at Eggen tror det var noe ved hans person som førte til at han ikke fikk fortsette i trønderklubben etter seriegullet for fire år siden.

- Jeg tror det skyldes redsel for de endringene jeg ville ha foretatt i klubben, ut fra hvordan jeg mener Rosenborg skal drives. Svaret ligger nok i at ledelsen i Rosenborg Ballklub er livredd for min kunnskap, sier Eggen i boken.

- Skapte ikke selvtillit Nåværende styreleder i RBK, Ivar Koteng, mener det var Eggens manglende folkeskikk for omgivelsene i klubben som felte ham.

- Svakheten med Nils Arne Eggen var at han ikke greide å skape en trygghet rundt seg, slik at folk fikk bygget opp sin kompetanse og selvtillit. Han visste jo best bestandig, sier Koteng, ifølge VG.

Kritikk I boken, skrevet av Adresseavisen-journalist Birger Løfaldli, er det flere framtredende RBK-skikkelser fra nyere tid som er svært kritisk til måten Eggen oppførte seg på etter at han gikk av som trener i 2002.

- Nils Arne Eggen er jo blitt sjuende far i huset, noe han ikke skulle bli, sier tidligere RBK-trener Per Joar Hansen i boken.

Hansen hadde sin første periode som Rosenborg-trener i 2005. Den gang skulle Eggen være hans konsulent, men han følte 72-åringen tok for mye oppmerksomhet og satte ham i skyggen.

(NTB)

 AVSLØRINGER:  Nils Arne Eggen mener han aldri fikk et ordentlig svar på hvorfor han ikke fikk fortsette som trener i klubben. Den nye boken "I skyggen av Eggen" byr på flere RBK-avsløringer. Foto: Jørgen Kvalsvik / Dagbladet
AVSLØRINGER: Nils Arne Eggen mener han aldri fikk et ordentlig svar på hvorfor han ikke fikk fortsette som trener i klubben. Den nye boken "I skyggen av Eggen" byr på flere RBK-avsløringer. Foto: Jørgen Kvalsvik / Dagbladet Vis mer