Eggen: - RBK er livredd min kunnskap

Avsløringer i ny bok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rosenborg-legenden Nils Arne Eggen (72) mener han aldri fikk et ordentlig svar på hvorfor han ikke fikk fortsette som trener i klubben etter 2010-sesongen.

Ifølge VG byr den nye boken «I skyggen av Eggen» på flere RBK-avsløringer. Der kommer det blant annet fram at Eggen tror det var noe ved hans person som førte til at han ikke fikk fortsette i trønderklubben etter seriegullet for fire år siden.

- Jeg tror det skyldes redsel for de endringene jeg ville ha foretatt i klubben, ut fra hvordan jeg mener Rosenborg skal drives. Svaret ligger nok i at ledelsen i Rosenborg Ballklub er livredd for min kunnskap, sier Eggen i boken.

- Skapte ikke selvtillit Nåværende styreleder i RBK, Ivar Koteng, mener det var Eggens manglende folkeskikk for omgivelsene i klubben som felte ham.

- Svakheten med Nils Arne Eggen var at han ikke greide å skape en trygghet rundt seg, slik at folk fikk bygget opp sin kompetanse og selvtillit. Han visste jo best bestandig, sier Koteng, ifølge VG.

Kritikk I boken, skrevet av Adresseavisen-journalist Birger Løfaldli, er det flere framtredende RBK-skikkelser fra nyere tid som er svært kritisk til måten Eggen oppførte seg på etter at han gikk av som trener i 2002.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer