Eggen: - Skulle vært poengdeling

Slakter dommeren.

FREDRIKSTAD (Dagbladet.no:) FFK - Lillestrøm 0-1. Kampen gikk mot Lillestrøm-seier og full tid, da Fredrikstads Øyvind Hoås i det 83. minutt brutalt ble holdt i trøya og slengt i bakken, i Lillestrøms målfelt.

Dommer Kjetil Sælen så ikke situasjonen, og lot spillet fortsette. En skandale, mener FFK-trener Knut Torbjørn Eggen.

- Det er utrolig at dommeren ikke så den holdingen som varte i omtrent et skuddår, sier en oppgitt Eggen til Dagbladet.

Innrømmer straffen

En scoring kunne løftet Fredrikstad opp fra dumpa i Tippeligaen, og sikret laget fra Plankebyen poengdeling på Fredrikstad Stadion i går. I stedet trakk Lillestrøm det lengste strået i oppgjøret etter en kule i nota fra 20 meters hold, signert Robert Koren.

- Det burde vært uavgjort. Jeg vil ikke si at jeg er bitter, men jeg er frustrert. Her spiller vi jevnt med Norges beste lag, så blir vi snytt for poengdeling, sier Eggen.

Lillestrøms kaptein Frode Kippe innrømmer at Fredrikstad skulle hatt straffe etter Anders Rambekks holding i målfeltet.

- Ja, det var nok straffe. Men jeg mener likevel vi vant fortjent, sier Kippe.

SNYTT FOR STRAFFE: Øyvind Hoås ble tydelig holdt av Anders Rambekk, men FFK fikk ikke straffa de skulle hatt. Foto: JOHN T. PEDERSEN
SNYTT FOR STRAFFE: Øyvind Hoås ble tydelig holdt av Anders Rambekk, men FFK fikk ikke straffa de skulle hatt. Foto: JOHN T. PEDERSEN Vis mer

Tatt av vinden

Det ble med andre ord et stormfullt oppgjør på Fredrikstad stadion - i ordets rette forstand. Vinden blåste stivt, og Uwe Rössler tildelte vindkastene æren for Lillestrøms dårlige innsats i første halvdel av oppgjøret.

- Vi spilte i kraftig motvind, og fikk store problemer av den grunn. Etter pausen byttet vi side, og presterte bedre, sier Rössler.

Første omgang forløp uten de store sjansene til noen av de to lagene. Michael Mifsud stod for Lillestrøms største sjanse etter 34 minutter. 25-åringen lekte rundingsbøye med to Fredrikstad-forsvarere, avsluttet hardt fra 16 meter, men ballen gikk over mål.

Først i det 72. minutt løsnet det for «Fugla.» Robert Koren banket inn 1-0 til gjestene, og sikret de gule full pott i søndagens oppgjør.

- Utrolig surt

Kun en uoppmerksom dommer hindret Rösslers menn i å måtte dele poengene med Fredrikstad.

- Jeg ble tydelig holdt i trøya, og tenkte umiddelbart at nå blir det straffe. Merkelig nok så ikke dommeren hva som skjedde, og vinket spillet videre. Utrolig surt, sier Fredrikstads Øyvind Hoås.

Dommer Kjetil Sælen var ikke tilgjengelig for kommentar etter kampen.

Debatt

Burde Kjetil Sælen gitt Fredrikstad straffe?

- BURDE VÆRT UAVGJORT: Knut Torbjørn Eggen.
MATCHVINNER: Robert Koren.