Eggen: - Vi hadde flaks

VITORIA (Dagbladet.no): Rosenborg-trener Nils Arne Eggen var nervøs på sidelinja da Alaves presset på mot slutten. - Vi hadde flaks i dag, sa Eggen på pressekonferansen like etter kampslutt.

Nils Arne Eggen var fornøyd med 1-1 borte mot Alaves. Nå holder det med 0-0 hjemme på Lerkendal om 14 dager for å sikre avansement til fjerde runde i UEFA-cupen.

- Vi er fornøyde med resultatet. I første omgang var vi bra med. Etter pause slapp Alaves lettere til. De spilte med fire mann langt framme, og slo mye langt. Da ble det vanskelig for oss de gangene vi ikke klarte å vinne førsteduellene, sier Eggen.

Alaves hadde flere store sjanser mot slutten til å avgjøre. Sett under ett er Eggen godt fornøyd med 1-1, men innser at det blir vanskelig i returoppgjøret på Lerkendal.

- Hittil har ikke Alaves vunnet hjemme i UEFA-cupen. Det er vi klar over. Nå skal vi forberede oss til returkampen med en fin gjennomkjøring mot FC København. Forhåpentligvis opptrer vi bedre som en enhet om 14 dager, sier Eggen.

I deler av første omgang var Rosenborg brukbart med, men manglet den flyten som kjennetegner et Rosenborg-lag i toppform.

- Presisjonen og bevegelsene var ikke gode nok i dag. Mot slutten fikk vi problemer da Christer (Basma) måtte ut med skade. Alaves skapte mye mot slutten, men Arni (Gautur Arason) sto godt, og dekket mye. Vi var heldige mot slutten, men det er hyggelig å ha litt flaks, sier Eggen.

SCORET IGJEN: Frode Johnsen skaffet Rosenborg en utmerket mulighet til å gå videre i UEFA-cupen med denne headingen.