Eggen: - Vi har veldig mye å gå på

RBK - Sogndal 3-0. Rosenborg har vært et grått lag i år, men med Dagfinn Enerly og Frode Johnsen tilbake ble det mer sprut i RBK.

Selv om trønderne vant uten å imponere var det svært positivt for Rosenborg at både Frode Johnsen og Dagfinn Enerly var tilbake etter langvarige skadeavbrekk. De presenterte seg med hver sin scoring, og Johnsen trengte bare 12 minutter på å sette inn 1-0 da han viderebefordret et lekkert gjennomspill fra Roar Strand.

- Det var godt å være i gang igjen, sa store, sterke Frode Johnsen etter kampen. I hans fravær har Rosenborg manglet en skikkelig midtspiss, og slitt veldig med angrepsspillet.

- Jeg kjenner meg fortsatt tung i kroppen, og jeg trenger en uke til for å restituere meg til Brann-kampen neste helg. Men alt kjennes greit med tanke på skaden, sa han.

For Dagfinn Enerly har oppholdet i den trønderske hovedstaden fortont seg som et skademareritt helt siden han kom til Rosenborg. Men mot Sogndal var kantspilleren tilbake de siste 27 minuttene av kampen, og bidro med fart, driv og mål.

- Laget hadde allerede gjort jobben da jeg kom inn. For min del var det OK å markere seg med scoring, mente den tidligere Skeid-spilleren.

Christer George har slitt med å finne seg til rette i Rosenborg-angrepet, og mye skal skje om ikke Dagfinn Enerly spiller fra start neste gang.

Selv om Rosenborg vant sjansestatistikken 11-2 var det ingen imponerende forestilling laget vartet opp med mot Sogndal. Rytmen i angrepsspillet var dårlig, og laget slet mer enn vanlig med å skape sjanser. Hittil har Rosenborg bare scoret 23 mål. RBK pleier å hamre inn mellom 70 og 80 mål per sesong, men det blir tøft i år.

- Vi har veldig mye å gå på, men jeg har stor tro på at det nå vil begynne å «sette seg», sa Rosenborg-sjef Nils Arne Eggen.

- Vi har for første gang så godt som skadefri spillerstall, konstaterte han.

(NTB)

<B>TRENER OG SPISS:</B> Nils Arne Eggen hadde Frode Johnsen på topp igjen i RBK.