Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eggen: - Vi må gamble litt

Nils Arne Eggen lover fullt trykk fra start i onsdagens skjebnekamp mot Porto.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hadde dette vært den første kampen i turneringen, ville vi nok vært veldig tålmodige. Men slik er det ikke, og vi kommer til å gamble litt onsdag, sa Eggen på tirsdagens pressekonferanse.

- Vi må tørre mer enn normalt, forsøke alt vi kan for å få det første målet. Klarer vi det, kan dette gå veien, mente RBK-treneren.

Han rangerer Porto på lik linje med Juventus, men ikke på grunn av enkelte stjernespillere. Det er laget Porto som er den store trusselen.

- Celtic har Henrik Larsson og Chris Sutton, Juventus har Alessandro Del Piero og David Trezeguet. Porto er 11 spillere som kjemper for hverandre. Det er stort sett en styrke for dem, på lik linje med oss, nesten.

Eggen testet Sigurd Rushfeldt tirsdag, med negativt resultat. Det betyr at Frode Johnsen får tilbake midtspissplassen han mistet da Rushfeldt kom tilbake fra Spania.

- Det blir nok slik, ja. Men Frode er i form og kan utfordre like mye i lufta. Jeg tror ikke det svekker oss nevneverdig, men helst ville jeg brukt begge for å gi dem skikkelig kamp i lufta, sa Eggen.

Rytme i spillet er et nøkkelord for Rosenborg. Pasningene må sitte og løpene gå hele veien inn i motstanderens 16-meter.

Klarer trønderne det, er det som Eggen sa det: - Hope in hanging snore - fishingsnore.

Sannsynlig lagoppstilling: Arni Gautur Arason - Odd Inge Olsen, Christer Basma, Erik Hoftun, Janne Saarinen - Roar Strand, Bent Skammelsrud, Ørjan Berg - Dagfinn Enerly, Frode Johnsen, Harald Martin Brattbakk.

(NTB)

Hele Norges coronakart