Eggen: - Vi trener klokka sju

Nils Arne Eggen beskriver NISO som totalt uforstandig når de tar spillerne ut i streik. Han forventer kollektiv utmelding i Rosenborg.

- Dette er helt håpløst og totalt uforstandig av NISO. Det finnes intet grunnlag for å gå ut i streik, sier RBK-treneren til NTB.

Han forventer at spillerne i Rosenborg kollektivt melder seg ut av spillerorganisasjonen som følge av streiken.

- Vi kan ikke la noen personer i NISO ødelegge totalt for oss. Dette kan vi bare ikke akseptere, raser Eggen, som ikke har sans for noen av NISOs krav i konflikten.

- Jeg er sosialist, men denne streiken er totalt uforståelig og fullstendig meningsløs. Jeg vet ikke hva eller hvem denne streiken skal tjene, sier Eggen.

- Svekker klubbene

Søndag formiddag hadde ikke Rosenborg hatt noe møte om saken, men Eggen regnet med at samtlige møtte på trening klokka 19.

- Vi trener klokka 19, slår Eggen fast, og avfeier samtidig at dette vil være streikebryteri.

- Det finnes ingen presedens for dette. Man kan ikke hindre spillerne i å øve på egenhånd, sier RBK-treneren, som etter planen skulle ha tatt med seg troppen til bortekamp mot Brann mandag.

Eggen er redd for at streiken vil svekke norske toppklubber ytterligere.

- Klubber gjør i dag alt de kan for å beholde spillere og betale den lønnen de krever. Dette er bare med på å presse klubbenes betalingsevne ytterligere, sier Nils Arne Eggen.

Støtte fra Bergen

Brann-trener Teitur Thordarson støtter sin kollega i Trondheim.

- Det er ingen som tjener på dette, sa Thordarson, som frykter streiken vil ødelegge sesongen.

- Det er klart den gjør det når minst to seriekamper og en cupkamp blir flyttet i et allerede fullt kampprogram, sier Thordarson.

Brann-spillerne Ivar Rønningen og Roy Wassberg meldte seg ut av NISO før streiken.

- Jeg betaler 4-500 kroner i måneden til forbundet, og til nå føler jeg ikke at jeg har fått så mye igjen for det, sa Wassberg.

(NTB)