Eggen beklager RBK-tap i sin siste hjemmekamp

- Vanskelig å forklare hvorfor vi ikke scorer.

SIKRET SEIER: Sidney Sam var god for Leverkusen da Rosenborg var på besøk i Tyskland i høst. I kveld scoret han vinnermålet på Lerkendal.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
SIKRET SEIER: Sidney Sam var god for Leverkusen da Rosenborg var på besøk i Tyskland i høst. I kveld scoret han vinnermålet på Lerkendal. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Rosenborg - Bayer 04 Leverkusen 0-1.

Det meste handlet om kulda før avspark på Lerkendal (pluss en kald blotter), men tross 15 minus, og alt fra stillongs til vanter til Steffen Iversens heldekkende hodeplagg, viste begge lag tegn til at oppvarmingen på forhånd hadde vært god nok.

De som hadde møtt opp til Nils Arne Eggens siste hjemmekamp som RBK-trener fikk se en fartsfylt og sjanserik kamp, men dessverre også et hjemmelag som ikke var like fininnstilt som temperaturmålerne på stadion.

Da Steffen Iversen ikke rakk fram på Rade Pricas innleggskudd og dermed mislyktes med Rosenborgs største sjanse kvarteret før slutt, ble det tydelig at dette ikke var kvelden for trøndersk måljubel.

I stedet var det Leverkusen og Sidney Sam som fant veien til nettet med den røde ballen, og Rosenborg er ute av årets Europa League.

- De som vinner, de vinner fortjent, selv om vi hadde flere store sjanser enn Leverkusen. Vi er for dårlige til å utnytte sjansene våre, og det er det vanskelig å gi en forklaring på. Vi har jo to goalgettere foran der, og flere gode bak, sier Eggen til TV 2.

MARGINER: Så nære var Steffen Iversen å skli Rade Pricas innlegg/skudd inn i det åpne målet.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
MARGINER: Så nære var Steffen Iversen å skli Rade Pricas innlegg/skudd inn i det åpne målet. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

- Vi kan i det minste si at ingen som kommer til Lerkendal klarer å få et spillemessig overtak. Det er bare å beklage at vi ikke klarer å utnytte et spillemessig og sjansemessig overtak til en seier, sier han.

- Er det vemodig at dette er din siste kamp på Lerkendal?

- Nei, nå er du helt Rommel, han pleide å gjenta seg selv. Det er ikke noe vemodig, fastslår Eggen.

Prica i stolpen
Første omgang åpnet friskt, og fortsatte med store sjanser til begge lag.

Rade Prica hadde Rosenborgs beste før pause, etter 17 minutter. Per Ciljan Skjelbred slo innlegget fra venstre, Prica kjempet seg foran oppasseren inne i feltet, og headingen manglet bare noen centimeter på å kunne krysse linja framfor å treffe stolpen på feil side.

Leverkusen var imidlertid fullt på høyde og vel så det, og skapte mer og mer utover i omgangen.

Sam-suser
Sidney Sam skapte trøbbel for trønderne i Leverkusen, og gjorde det samme i kveld. I Tyskland spilte han mest rollen som servitør, da bortelaget tok ledelsen ti minutter før pause var Sam avslutteren.

22-åringen mottok et oppspill med ryggen mot mål på rundt 25 meter.

VINNERMÅLET: Sam skjøt fra 25 meter, og Daniel Örlund var sjanseløs.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
VINNERMÅLET: Sam skjøt fra 25 meter, og Daniel Örlund var sjanseløs. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

Mikael Dorsin opphevet offsiden, Mattias Bjärsmyr klarte ikke å komme opp i press, Sam brukte to berøringer på å snu seg og legge ballen til rette, og plasserte den deretter knallhardt nede i venstre hjørne.

Det var langt fra Leverkusens første store sjanse i førsteomgangen, men den eneste tellende. Rosenborg-spillerne på sin side avsluttet omgangen kalde og frustrerte.

Startet andre i hundre
- Vi må jobbe mer med presisjonen i oppspillene våre, sa Rosenborg-assistent Trond Henriksen til TV 2 i pausen.

Presisjonen i innlegget fra Morten Moldskred etter bare et minutt av andre omgang, var nok mer etter assistentens smak.

For Rosenborg gikk ut i hundre for Nils Arne Eggen i hans siste hjemmeomgang som trener, og kunne og burde ha utliknet tidlig.

Moldskred-innlegget fant Steffen Iversen på bakre stolpe, han headet kula tilbake forbi målvakt Fabian Giefer, men rutinerte Sami Hyypiä hadde kommet seg bak sisteskansen og stoppet ballen på linja.

Noen minutter senere var det Rade Prica sin tur til å prøve seg. Iversen slo gjennombruddspasningen denne gangen, avslutningen til Prica alene med Giefer var god, men beinparaden til keeperen var enda bedre.

SMÅTT KJØLIG: Rosenborg-benken tok på seg nok klær før kampen mot Leverkusen.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
SMÅTT KJØLIG: Rosenborg-benken tok på seg nok klær før kampen mot Leverkusen. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

Uansett, Rosenborg viste gode takter.

Sluttspurt
Dessverre ble takten senket noe etter de to store sjansene.

Tempoet falt også, og Rosenborg skapte ikke noe farlig igjen før i det 71. minutt, da de igjen våknet litt.

Mikael Dorsins frispark-innlegg var presist, Vadim Demidov rev seg løs til heading inne i feltet, men igjen var marginene på tyskernes side, og ballen strøk stolpen på utsiden.

Like frustrerende nærme kom RBK like etter.

Rade Prica fikk ballen forbi Giefer fra skrått hold, ballen hadde retning mot det bortre hjørne, men i stedet for å treffe enten nettveggen eller den skliende Steffen Iversen, snek den seg altså mellom og ut til femmeter.

Dermed ebbet kampen ut med 0-1 og trøndersk exit fra Europa.

- Stemningen er ikke bra når vi taper, men samtidig skaper vi nok til å vinne, så det er litt bittert. Det er det som er forskjellen i dag, sier kaptein Mikael Dorsin.