«Eggen blir ny Liverpool-sjef»

LONDON/OSLO (Dagbladet): Aston Villa- Liverpool 2-1. Nils Arne Eggen seiler opp som den heiteste kandidaten til manager-jobben i Liverpool. Stadig flere engelskmenn setter pengene sine på mannen fra Orkdal. Da oddsen hos bookmakerfirmaet William Hill sank fra 15 til 3,5 ganger pengene fredag, stoppet de spillet. - Fornuftig, mener Eggen sjøl.

«Ditt beste veddemål,» skriver den seriøse engelske avisa Daily Express - som en god nyhet til de som allerede har satt penger på Eggen som ny Liverpool-manager. Det samme melder Daily Telegraph.

Men nå har tippe-toget gått. Det er ikke lenger tillatt å sette et eneste pund på den tidligere RBK-treneren.

Det er alvorlige rykter i det engelske bookmakermiljøet som fikk William Hill-kjeden til å gå til aksjon og stoppe alt spill rundt framtida til Liverpool-manager Roy Evans. Det vil si - de føler seg rimelig sikre på at noen sitter med betydelig informasjon om hva som kommer til å skje på Anfield Road. Og da store summer ble plassert på Nils Arne Eggen, og oddsen naturlig nok raste med innsatsen, fikk spillefirmaet kalde føtter.

På 3,5 ganger Eggen-innsatsen stengte de spillet.

I England fortalte bookmaker-ryktene i går at Liverpool allerede har innledet forhandlinger med Nils Arne Eggen. Men - det er som sagt bare rykter. Og rykter skaper økonomisk uro i denne bransjen. Derfor full spillestopp i påvente av en offisiell uttalelse fra Anfield.

- Må snakke med meg


- Det er fornuftig at folk ikke får kaste bort penga sine på dette, lyder den foreløpige og offisielle uttalelsen fra Orkdal.

Men stort mer vil ikke Nils Arne Eggen fortelle Dagbladet om ei eventuell framtid på Anfield Road.

- Før jeg kan si noe mer til dere, må Liverpool snakke med meg. Og det har de ikke gjort, hevder Eggen.

- Daily Express mener at klubben allerede har vært i forhandlinger med deg?

- Bare tøv. Spekulasjoner fra ende til annen.

Trykke egne penger

Og stadig flere tippere i England tror den nye sjefen heter Nils Arne Eggen.

Eggen-frykten kan skyldes de utgiftene firmaet pådro seg da John Gregory fikk jobben etter Brian Little i Aston Villa tidligere i uka. Uten å ha noen som helst følelse for det som skulle skje ga William Hill uten videre 13 ganger innsatsen på Gregory. Og det gikk ikke mer enn et døgn før han var ansatt.

For de som visste hva som var på gang var spillet ensbetydende med en tillatelse til å trykke sine egne penger.

Ute av det meste

I går fikk Gregory den manager-starten han drømte om. Og sørget samtidig for å gjøre livet enda mer utrygt for Liverpool-kollega Roy Evans. For med 2- 1-tap mot Aston Villa kom Liverpool kraftig bakpå i kampen om en plass i neste års Champions League. Og den plassen trenger Evans for å kunne kalle årets sesong noe annet enn en gedigen nedtur. To trofé-muligheter har allerede gått fløyten.

  • Liverpool stupte ut av FA-cupen før den var skikkelig i gang.
  • Ligacupen endte i semifinalen for halvannen uke siden.

Og:

Hvis andreplassen i serien - og dermed også inngangsbilletten til Mesterligaen - ender i den samme dunken, er det over og ut for Evans. Og kanskje inn med Nils Arne Eggen.

PÅ VEI VEKK? I går måtte Liverpool og manager Roy Evans tåle nok et tap. Flere og flere tror han erpå vei vekk fra klubben.