- Eggen bryr seg bare om elleveren

TRONDHEIM (Dagbladet): Petter Belsvik beskylder Nils Arne Eggen for bare å bry seg om spillerne i Rosenborgs start-11-er.

Han hevder også at flere av RBKs benkeslitere føler det sånn. Rosenborg har i år en større og bredere tropp enn noen gang tidligere. Dette kan være negativt for enkeltspillere, påpekte Harald Brattbakk før sesongstart.

Nå begynner dette problemet å bli synlig: Dagfinn Enerly har luftet sine frustrasjoner - og nå Petter Belsvik i et intervju med Gudbrandsdølen-Dagningen, der han sier følgende på spørsmål om Eggen tar vare på spillerne:

«Spørsmålet er om du er i 11-eren eller ikke. Der går det et klart skille for Eggen. Er du i startoppstillingen, er det fantastisk å være i Rosenborg. Hvis ikke, bryr han seg ikke og virker lite interessert. Helt siden jeg kom til Rosenborg, har jeg hatt følelsen av å være en betydningsløs person. Slik er det hvis man ikke er inne på laget. Det virker som om vi andre bare er der for at de 11 som starter kampene, skal ha noen å trene sammen med».

Belsvik bekrefter

Overfor Dagbladet bekrefter Belsvik innholdet i intervjuet, bortsett fra at han synes uttrykket «betydningsløs» er litt overdrevet.

- Det jeg mener å si, er at du ikke føler deg som en bidragsyter. Du føler deg ikke delaktig.

- Tror flere RBK-ere føler det sånn?

- Det vet jeg jo, men spørsmålet er om de tør å si det.

- Hva mener du Eggen burde gjøre annerledes?

- Det Eggen gjør, er greit nok. Det jeg har problemer med å forholde meg til, er at det før sesongen ble sagt at det skulle rulleres, og at flere skulle få mer spilletid, og så skjer det ikke. Når du ikke blir brukt, føler du deg på en måte betydningsløs.

Belsvik viser til at det i hans tid i RBK bare har vært skader som har gjort at andre har fått prøve seg fra start. Selv synes han det burde vært en større rullering.

- Rosenborg har vært litt slitne i oktober/november fordi de 11 har spilt samtlige kamper. Når du har en brukbar tropp, så blir ikke laget svekket om du skifter to mann i en kamp. Jeg kan ikke forstå at det er noen fare når du leder 3- 0 mot Strømsgodset til pause, å sette inn to andre for å gi dem kamptrening, sier han.

Eggen: - Han tar feil

Nils Arne Eggen avviser Belsviks beskrivelse av situasjonen i Rosenborg-laget.

- Der tar han feil. Ferdig med det. Det er så usant at det orker jeg ikke kommentere engang.

«Træner'n» mener de pr. i dag har for få spillere på benken, og benekter at det er noen frustrasjon blant benkesliterne.

- Petter må jo få ha sin mening, men det stemmer ikke med virkeligheten.

- Så du bryr deg om alle?

- Ja, det gjør vi faktisk, ja.

SCORER:</B> Petter Belsvik scoret i Champions League-kvaliken i fjor høst, men fikk lite spilletid siden.