Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eggen en fri mann

TRONDHEIM (NTB): For første gang på 10 år ble Rosenborg-spillerne samlet til sesongstart uten Nils Arne Eggen som trener. Heretter er det Trond Sollied som råder over RBK-troppen. - Det blir godt å slippe alt ansvaret, sier Eggen til NTB.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 10 år har Rosenborg ledet an i norsk fotball med Nils Arne Eggen som hærfører. Etter fjorårets mesterliga-innsats sa orkdalingen takk for seg. Men bare til trenerjobben for A-laget. Framover skal han lede klubbens juniorlag hn gang hver uke. Ut over det er han altmuligmann i RBK-brakka, ifølge ham selv.

- Det blir en behagelig situasjon å få disponere tiden min akkurat slik som jeg vil. Det skal bli godt å slippe alt ansvaret en trenerjobb fører med seg, sier Eggen.

Tok avskjed

I dag gjennomførte Rosenborg årets første trening. Men å holde seg helt unna maktet ikke Eggen.

- Jeg må en tur innom for å ta avskjed med Bent (Skammelsrud), sa han før treningen.

Skammelsrud ble i helgen solgt til den tyske bundesligaklubben Leverkusen for to millioner kroner.

Alt Nils Arne Eggen har syslet med er blitt til gull, helt siden han sluttet å tukle med landslaget på si'. Han takket for seg etter å ha ledet Rosenborg til norske rekorder, ved å gå ubeseiret gjennom fjorårets 24 siste serierunder og ved å score 87 seriemål. Åtte seriegull er det blitt, i tillegg til fire norgesmesterskap.

Ikke vemodig

- Heretter kan jeg komme og gå som jeg vil. Så har ikke vært tilfelle de siste 40 årene for mitt vedkommende, sier orkdalingen.

I fjor ble Rosenborg seriemester for sjette året på rad, og for åttende gang i Eggens foreløpig siste RBK-epoke. Bare Lillestrøm (1989) og Viking (1991) har sneket til seg hvert sitt seriemesterskap i regjeringstiden. I begge tilfeller ble RBK nummer to. I 1987 ble Moss seriemester, med ingen ringere enn Nils Arne Eggen ved roret.

- Om det er vemodig? Nei, et hvileår er jo det jeg vil ha, sier Nils Arne Eggen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!