- Eggen er en slu rev

Jupp Heynckes advarer sine egne mot Rosenborg-sjefen før kveldens viktige Europa League-kamp. Nils Arne Eggen er ikke like optimistisk på egne vegne.

STØDIG DØLAHEST: Nils Arne Eggen blir beskrevet som en slu rev av Bayer Leverkusen-trener Jupp Heynckes. I kveld får vi se hvor lur han kan være. Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.
STØDIG DØLAHEST: Nils Arne Eggen blir beskrevet som en slu rev av Bayer Leverkusen-trener Jupp Heynckes. I kveld får vi se hvor lur han kan være. Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.Vis mer

|||• Studio: Bayer Leverkusen - Rosenborg fra kl. 19!

LEVERKUSEN (Dagbladet): Bayer Leverkusen-trener Jupp Heynckes var en presset mann da han sist sto ansikt til ansikt med Rosenborg og Nils Arne Eggen i 1997.

Den gang var han sjef for Real Madrid, og opplevde å tape med oppsiktsvekkende 2-0 på et snødekt og iskaldt Lerkendal. Ikke lenge etter var han ferdig i jobben.

Det husker Jupp Heynckes godt. Og kanskje husker han også Nils Arne Eggen ekstra godt på grunn av den kvelden.

- Nils Arne Eggen er en slu rev, sier Bayer-sjefen til Dagbladet.

- Han er en legende i norsk fotball. En trener som utstråler mye ro, og autoritet. Jeg tror han er riktig god til å kommunisere med spillerne sine. Kanskje har han også noen faderlige gener, faderlige egenskaper som han bruker i forholdet til laget, sier Heynckes.

Nils Arne Eggen flirer godt når han får høre hva kveldens motstander har å si om ham.

- Jeg husker jo han trente Real Madrid første gang vi brukte dem, sier Eggen til Dagbladet, og stopper seg selv med et smil:

- Eller, «brukte» dem? Vel, på Lerkendal gjorde vi jo faktisk det! Da er det ikke noe rart han er redd. Men at jeg er sånn en lur rev, det vet jeg ikke, heller en stødig dølahest, sier RBK-sjefen.

Må ta dem på midten
Men Heynckes er bevisst hva han gjør når han snakker positivt om trønderne. Han leder et skadeskutt Bayer Leverkusen ut på den strøkne Bay Arena-matta i kveld, og har advart spillerne sine mot å undervurdere Rosenborg.

Trønderne spiller hurtig fotball, de er robuste fysisk, har tyskeren fortalt dem. De er farlige på kontringer. Og ikke minst, Nils Arne Eggen har  internasjonal erfaring som han er i stand til å formidle videre til lagene sine.

- Jupp Heynckes var en stor spiller selv, han virker veldig seriøs, og det er han også, sier Eggen om rivalen.

- Men dette med at jeg er en slu rev - hvis han mener at jeg tar hensyn til motstanderen og tar grep med tanke på hvem jeg møter, så er ikke det noe jeg har særlig tro på. Er du så opptatt av motstanderen at du mister fokus på egen utvikling, da er du dømt til å tape.

- Og bare for å si det når de (den tyske pressen, journ.anm) ikke er her: Det må gå an å ta dem på midtbanen - jeg har nevnt dette med at vi må være klapperslanger på midten. De er et veldig spillende lag, enda mer spillende enn Portugal eksempelvis, og det går veldig mye på kryss og tvers.

Må spille over evne
På tysk jord i 1999 hadde Rosenborg en av sine største kvelder i Europa, da de knuste Borussia Dortmund 3-0 på bortebane. Nils Arne Eggen innrømmer tross optimismen at det er vanskelig å tro at noe sånt skal skje igjen i kveld.

- Jeg skulle ønske at jeg kunne svare at sjansen er like stor, men det er den ikke. Håpet er at Leverkusen er litt dårligere enn hva Dortmund var den gangen, og at vi er litt bedre. Men jeg må si det: Uten John (Carew) og Jan Derek (Sørensen) hadde det vi gjorde den kvelden vært umulig, og sånne spillere har vi ikke nå. En Rade Prica i toppform er kanskje i samme klasse som John Carew, men han har ikke fullført en økt siden i vår, sier Eggen.

- Vi må spille over evne for å vinne på bortebane i Europacupen.

OBS: Jupp Heynckes advarer spillerne sine mot å undervurdere Rosenborg og Nils Arne Eggen.  Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.
OBS: Jupp Heynckes advarer spillerne sine mot å undervurdere Rosenborg og Nils Arne Eggen. Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET. Vis mer