- Eggen er forbildet

TRONDHEIM (Dagbladet): - Jeg er nok gær'n, men jeg er ikke gær'n hele tida, sier landslagstrener Gunnar Pettersen. Han røper at han lar seg inspirere av en annen som gjerne roper og skriker en del - Rosenborgs Nils Arne Eggen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Eggen er et forbilde. Han er fantastisk artig å høre på og jeg har veldig sans for ham. Jeg håper han er trener i mange år framover, sier Pettersen til Dagbladet.

Foran helgens Elfag Cup gir han spillerne æren for håndballherrenes framgang i det siste.

I dag, i morgen og søndag skal det spilles tre landskamper på trøndersk jord: I Steinkjer, Orkdal og Trondheim møter Norge Island, Kroatia og Egypt, i tøff matchtrening foran de kommende VM-kvalifiseringskampene.

Ærlig forsøk

I den første kampen med Pettersen som trener i fjor høst, klarte Norge uavgjort mot håndballstormakten Sverige. Etter det har han fått mye skryt som han mener er ufortjent.

- Et trenerskifte får ingen virkning hvis det ikke ligger noen verdier i spillerne. Det er ikke bare å bytte trener, så blir alt bra. Lysten til å vinne har guttene fått fram sjøl. Jeg tror de rett og slett har bestemt seg for at nå skal de gjøre er ærlig forsøk, sier Gunnar Pettersen.< P>Som Nils Arne Eggen, er han kjent for at han gjerne lar stemmen høres fra sidelinja.

- Jeg føler at jeg ofte blir framstilt som litt smågal, og under kampene er jeg nok litt annerledes enn de fleste, sier Pettersen.

Utradisjonell

- Det dreier seg om å tørre å gjøre utradisjonelle ting. Men det er jo i en rolle som trener. Det er langt fra det som er meg. Jeg er ikke sånn hele tida. Det gjelder å balansere alt du gjør. Gir du noen trøkker, så må du veie opp det med noe annet.

- Du tror Norge går til VM - hva bygger du det på?

- Det er vesentlig tøffere enn de fleste tror. Først skal vi igjennom en kvalifiseringsgruppe med Romania og Slovakia, som vi er nødt til å vinne, sier treneren.

- Så kan vi få et topplag i den siste kvalifiseringsrunden. Men jeg tror vi kan bli gode. Så spørs det om det er tid nok til at vi blir gode nok. Og om vi har flaks nok. Det må man heller ikke underslå. Men som regel har du f laks hvis du er god nok, sier Gunnar Pettersen.

SUKSESS: Landslagssjef Gunnar Pettersen vil ikke ta æren for at de norske håndballherrene har fått gode resultater i høst. - Lysten til å vinne har gutta fått fram sjøl, sier han til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer