Eggen er uenig i slakten av Søderlund

- Spilte en kjempekamp.

SER LYST PÅ DET. Nils Arne Eggen er uenig med de negative kritikerne etter landskampen mot Ungarn.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SER LYST PÅ DET. Nils Arne Eggen er uenig med de negative kritikerne etter landskampen mot Ungarn. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

(Dagbaldet): Tidligere landslagssjef og TV 2-ekspert Egil «Drillo» Olsen slaktet det norske laget etter kampen.

- Det var en trist forestilling, sier han til TV 2.

- Vi åpner bra i begge omgangene, men vi gjør for mange feil. Ungarn er akkurat så dårlige som vi hadde håpet på, men vi klarer ikke å gjøre noe med det. De kom i balanse nesten hele tiden. Og så er vi overraskende dårlige på dødball. Vi skaper nesten ingenting på de godt over tosifra hjørnesparkene vi fikk. Det er en skuffende kamp, og akkurat nå ser det ganske mørkt ut.

Drillo tror at landslaget kan ha virket bedre enn de faktisk er, tatt i betraktning resultatene i de siste tre kampene, men mener likevel vi skal kunne slå Ungarn i returoppgjøret søndag.

Nils Arne Eggen er enig i det. Men ganske uenig ellers med sin tidligere trenerkollega.

- Totalt overlegne - Jeg synes kampen var bra. Når det gjelder selve banespillet, var vi jo totalt overlegne. Vi ble også snytt for en soleklar straffe. Det var i selve avslutningsfasen vi var uheldige, eller kanskje ikke gode nok denne gang. Og det ble også noen feilvalg, da en som var bedre plassert kunne vært spilt gjennom, sier Eggen til Dagbladet på telefon fra Spania.

Han har en annen oppfatning enn mange kritikere, når det gjelder innsatsen til Alexander Søderlund.

Lei maset - Jeg er lei av alt maset og kritikken fra sidekommentatorer. Dere journalister må jo skrive som dere gjør. Men ellers synes jeg det er irriterende å høre på mye av det som blir sagt.

FÅR SLAKT. Alexander Søderlund fikk tre på Dagbladets spillerbørs og to fra VG.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FÅR SLAKT. Alexander Søderlund fikk tre på Dagbladets spillerbørs og to fra VG.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Dagbladet ga Alexander Søderlund tre på spillerbørsen etter kampen. VG trillet en toer. Mens Aftenposten skriver at Søderlund bør avskiltes.

Men der blir Eggen engasjert og vil gjerne si noe om Søderlund:

- Han spilte jo en kjempekamp. Han var veldig god i den første omgangen og fordelte baller og løp og løp.

Han vil ikke spekulere i noe laguttak.

- Ser bra ut - Bør Søderlund eller Pedersen starte på topp?

- Du, det der greier Per-Mathias (Høgmo red.anm.) utmerket godt. Bedre enn alle de som står på sidelinja. Det er mulig vi må inn med en avslutter til. Det er flere å ta av. Men som jeg sier, dette fikser Per-Mathias utmerket godt.

Trenernestoren har følgende å si om returkampen:

- Jeg synes det ser veldig bra ut.

Så ler han litt:

- Og det er det jeg vil si om den saken.