Eggen etter RBK-fansens unnskyldning: - Koselig, det

Hedrer trenerlegenden, slakter klubbledelsen.

TAKK OG UNNSKYLD: Rosenborg supportere har aldri glemt hva Nils Arne Eggen utrettet for klubben, og i dag gir de ham en unnskyldning. «Noe du aldri vil få fra de ansvarlige», skriver Kjernen i et åpent brev. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
TAKK OG UNNSKYLD: Rosenborg supportere har aldri glemt hva Nils Arne Eggen utrettet for klubben, og i dag gir de ham en unnskyldning. «Noe du aldri vil få fra de ansvarlige», skriver Kjernen i et åpent brev. Foto: Ned Alley / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): «Nå sitter vi her med en vond smak i munnen. For at du som løftet trøndersk fotball og Rosenborg opp på skuldrene dine og helt inn i himmelen har vært utsatt for en respektløs og uverdig behandling.»

Slik lyder en av passasjene i et åpent brev til Nils Arne Eggen, skrevet av styret i Rosenborgs supporterklubb Kjernen. Brevet, som er lagt ut på kjernen.com, er formulert som en unnskyldning til 72-åringen, etter at Birger Løfaldli i boka «I skyggen av Eggen» avslørte at det har vært misnøye med den seiersrike Eggen internt i Rosenborg de siste ti åra.

- Vi skjemmes «Hvis vi må velge mellom en av verdens beste trenere, og hvem som helst andre i klubben, så velger vi nemlig treneren. Hver gang», skriver Kjernen videre, samt:

«I det hele tatt skjemmes vi over at du, som tidenes norske trenerlegende, ikke møter den respekt du fortjener.»
 
Supporterklubben rader avslutningsvis opp en rekke beklagelser i retning av Eggen. For eksempel sier de unnskyld for at de selv var enig med klubben da de i 2010 gikk for å ansette Jan Jönsson som hovedtrener på bekostning av Nils Arne Eggen, og de er også lei seg for at hans kompetanse «ikke ønskes velkommen på Lerkendal» - og de beklager at klubben har latt livsverket hans «forfalle».

Blant annet.

- Koselig, det - Jeg har ikke lest det brevet, sier Nils Arne Eggen til Dagbladet.

- Og jeg må bare presisere at jeg ikke har noe uoppgjort med Rosenborg. Det som har vært diskutert og uttalt fra min side de siste dagene, handler om ting som ble sagt og gjort i 2010. Jeg har ikke noe mer å si om dette nå. Jeg vil legge det bak meg, sier Eggen.

- Nå har vi behov for å se framover, både jeg og Rosenborg.

- Men Kjernens unnskyldning til deg kommer nå, fordi de føler de siste dagers nye opplysninger gjør at de vil gi deg en ekstra takk for innsatsen?

- Det er koselig, det. Og jeg møter nok noen av dem i helga, så da får jeg snakket med dem selv, sier Eggen.