Eggen etter RBK-fansens unnskyldning: - Koselig, det

Hedrer trenerlegenden, slakter klubbledelsen.

TAKK OG UNNSKYLD: Rosenborg supportere har aldri glemt hva Nils Arne Eggen utrettet for klubben, og i dag gir de ham en unnskyldning. «Noe du aldri vil få fra de ansvarlige», skriver Kjernen i et åpent brev. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
TAKK OG UNNSKYLD: Rosenborg supportere har aldri glemt hva Nils Arne Eggen utrettet for klubben, og i dag gir de ham en unnskyldning. «Noe du aldri vil få fra de ansvarlige», skriver Kjernen i et åpent brev. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Nå sitter vi her med en vond smak i munnen. For at du som løftet trøndersk fotball og Rosenborg opp på skuldrene dine og helt inn i himmelen har vært utsatt for en respektløs og uverdig behandling.»

Slik lyder en av passasjene i et åpent brev til Nils Arne Eggen, skrevet av styret i Rosenborgs supporterklubb Kjernen. Brevet, som er lagt ut på kjernen.com, er formulert som en unnskyldning til 72-åringen, etter at Birger Løfaldli i boka «I skyggen av Eggen» avslørte at det har vært misnøye med den seiersrike Eggen internt i Rosenborg de siste ti åra.

- Vi skjemmes «Hvis vi må velge mellom en av verdens beste trenere, og hvem som helst andre i klubben, så velger vi nemlig treneren. Hver gang», skriver Kjernen videre, samt:

«I det hele tatt skjemmes vi over at du, som tidenes norske trenerlegende, ikke møter den respekt du fortjener.» Supporterklubben rader avslutningsvis opp en rekke beklagelser i retning av Eggen. For eksempel sier de unnskyld for at de selv var enig med klubben da de i 2010 gikk for å ansette Jan Jönsson som hovedtrener på bekostning av Nils Arne Eggen, og de er også lei seg for at hans kompetanse «ikke ønskes velkommen på Lerkendal» - og de beklager at klubben har latt livsverket hans «forfalle».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer