Rosenborg vant 3-0 mot Vålerenga

Eggen-festen komplett etter lekestue på Lerkendal

Knuste Vålerenga 3-0.

STIGENDE FORM: Rosenborg tok sin tredje strake seier da Vålerenga ble slått 3-0. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
STIGENDE FORM: Rosenborg tok sin tredje strake seier da Vålerenga ble slått 3-0. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer
  • RBK - VIF 3-0 (1-0)

LERKENDAL (Dagbladet): - Beklager da til min gamle klubb Vålerenga, at det er den kampen som kommer nå. Her på Lerkendal skal Rosenborg bestemme, og det har vi tenkt til å gjøre i kveld også.

Nils Arne Eggen brukte deler av talen sin til å si at det alltid er den neste kampen som er den viktigst. I kveld sto klubben som han tok seriegull med i 1965 på motsatt banehalvdel.

RBK-leiren ønsket naturligvis å krone en flott dag med seier for sjefen sjøl, men det var ikke bare de som hadde ekstra motivasjon.

Vålerenga gikk på et forsmedelig 0-3-tap mot erkerival Lillestrøm i den siste kampen før ferien, og ønsket naturligvis å revansjere dette.

Men det var Rosenborg som bestemte mot et Vålerenga-lag som måtte se seg slått 3-0 nok en gang mot en rival.

- Rosenborg er i gang, konstaterte Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud ved kampslutt.

- Det er mye folk på kamp, det var en underholdende kamp og vi scorer tre. Det er deilig, konstaterte Yann-Erik de Lanlay som scoret RBKs andre, til TV Norge.

Alexander Søderlund mener laget nå begynner å nærme seg der de skal være.

- Vi nærmer oss nå i alle fall. Det er alltid mye å gå på, men det er på Champions League vi skal være bra, spøkte RBK-spissen.

Etter tre strake seirer begynner ting å stemme for Eirik Hornelands mannskap.

- Jeg synes vi er gode i forsvarsspillet, særlig i andre omgang er vi gode i kontringsspillet, vi har god fart og en stigning i overgangsspillet, så har vi ting å jobbe med mot etablert forsvar, sier Rosenborg-treneren etter kampen.

Hyllest før kampen

Kjernen kom med velfortjent hyllest til Eggen mens høydepunkter fra de legendariske kampene mot Milan og Dortmund ble avspilt på storskjermen.

«Primus Inter Pares», «den fremste blant likemenn» sto det på et banner over Adressatribunen, der Eggens største fans sitter.

En stor tifo med Eggen-nøkkelord som «fellesskap», «samhandling», «kollektiv», «4-3-3», «go'foten» og «Europa» ble deretter holdt fram mens «Et bilde tе'n Ivers» ble spilt av rett før det braket løs.

- Vi har veldig lyst til å krone kampen med en bra prestasjon som står for litt av det Eggen står for. Bra fart i angrepsspillet, i lengderetning, mye målsjanser og mål, sa RBK-trener Eirik Horneland til Dagbladet et par dager før kampen.

HEDRET: Rett etter klokka 18 søndag ble statuen av Nils Arne Eggen avduket utenfor Lerkendal. Hovedpersonen selv spøkte med at han satt i rullestol. Video: Håkon Brandsnes / Dagbladet Vis mer

Nigeriansk kombinasjon

Trønderne gikk knallhardt til verks og satte en støkk i Vålerenga i innledningen. Da Oslo-klubben så ut til å ha roet ned presset, kom Rosenborg-scoringen.

Alexander Søderlund slo ballen i bakrom mot David Akintola. Markus Nakkim hadde flere meter til gode på nigerianeren, men måtte likevel se seg passert av høyrevingen.

Den tidligere Haugesund-spilleren slo flatt inn mot landsmann Samuel Adegbenro, som fikk en enkel jobb med å tuppe inn ledelsen fra kloss hold.

Et flott Rosenborg-angrep som i ekte Eggen-ånd gikk hurtig i lengderetning, men samtidig svakt av Vålerenga-midtstopperen.

Utrolig Konradsen-sjanse

Selv om Vålerenga hadde ballen mest i første omgang, sleit de med å treffe på den siste ballen. Rosenborg dominerte ikke slik som de ofte gjorde under Eggen, men da de angrep, var det med sting.

Et par minutter før pause var det smått utrolig at trønderne ikke økte ledelsen.

Birger Meling pisket inn et innlegg mot bakerste stolpe, der Søderlund knuste samtlige i hodeduellen. Haugesunderen headet ballen tilbake inn i feltet, der en fremadstormende Anders Konradsen stanget ballen i tverrliggeren.

Returen dalte ned i feltet, og et nølende Vålerenga-forsvar fikk ikke klarert. Adegbenro smalt til, men forsøket gikk rett i blokka.

Vålerenga kunne puste lettet ut, men måtte likevel gå til pause under 1-0.

DØDELIG: Yann-Erik de Lanlay scoret med sitt første touch. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
DØDELIG: Yann-Erik de Lanlay scoret med sitt første touch. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Scoret med sitt første touch

Melodien var ganske så lik i andre omgang. Vålerenga holdt mye på ball, men gjorde ikke så mye ut av det.

Tjue minutter etter hvilen fikk det omgangens største sjanse. Flott samspill ga Aron Dønnum muligheten til å skyte rett utenfor straffemerket, men unggutten skled med den ene foten, og skuddet gikk noen meter over.

Rett etter gikk en målscorer ut og en kommende målscorer inn.

Vegar Eggen Hedenstad brøt foran Ivan Näsberg og slo opp mot Søderlund, som spilte videre til Mike Jensen. Rosenborg-kapteinen ble taklet før han fikk avsluttet, men ballen trillet videre til Yann-Erik de Lanlay, som prikket inn 2-0.

Det med sin første touch etter å ha blitt byttet inn for Adegbenro.

Etter å ha vært svært delaktig i de to scoringene, skulle også Søderlund få tegne seg på scoringslista tre minutter før slutt.

Rosenborg-spissen vendte og styrte ballen på flott vis i hjørnet fra 17 meter.

Klatrer på tabellen

Rosenborg klatrer med seieren opp på niendeplass på tabellen. Etter tre strake seirer har de nå 15 poeng.

Fem poeng skiller opp til Bodø/Glimt på tredjeplass.

Vålerenga, som startet sesongen svært godt, faller ned på sjetteplass, to poeng foran Rosenborg.

Rosenborg gjester tabelljumbo Tromsø i neste serierunde, mens Vålerenga tar imot Sarpsborg.