Eggen fikk Bondevik-hjelp

Kom seg opp fra «jordkjelleren».

• Direkte klokka 19: Rosenborg - Fredrikstad

(Dagbladet.no) Knut Torbjørn Eggen var i går tilbake på jobb på Lerkendal, men ikke for fullt. Han ble sykemeldt i midten av desember, og prøvde å komme tilbake i januar på aktiv sykemelding.

Det gikk ikke, men nå prøver han igjen.

- Utgangspunktet er mye bedre nå. Jeg føler meg klar for å begynne å jobbe litt igjen, og så får tiden vise hva som skjer fra 1. juni, sier Eggen til Adresseavisen.

I prosessen mot å bli friskmeldt har han snakket mye med personer som har vært i samme situasjon. Eggen sa i går at han rett og slett møtte veggen og at han var «helt nede i jordkjelleren».

Sportsdirektøren forteller at han blant annet har brukt tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik og tidligere Rosenborg-trener Per-Mathias Høgmo i prosessen.

- Jeg har hatt god kontakt med både Kjell Magne og Per-Mathias i løpet av de månedene som er gått. Jeg traff Kjell Magne senest i Fredrikstad forrige helg, sier Eggen.

Dette har vært nyttige samtaler for ham, og han har diskutert likhetstrekk med dem. Bondevik ble sykemeldt høsten 1998, med diagnosen «Depressiv reaksjon». Eggen har også fått profesjonell hjelp fra Helse Midt-Norge. 

TILBAKE: Knut Torbjørn Eggen er tilbake i jobb, i aktiv sykemelding. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/SCANPIX
TILBAKE: Knut Torbjørn Eggen er tilbake i jobb, i aktiv sykemelding. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/SCANPIX Vis mer

- Hjelpen jeg har hatt fra Helse Midt-Norge har vært veldig avgjørende, selvsagt. Men også familie og venner har vært til god hjelp. Og i Rosenborg har spesielt Rune (Bratseth) og Nils (Skutle) vært gode støttespillere. Jeg vil også få med at media har forholdt seg til min sykmelding på en forbilledlig og human måte, sier Eggen.

Eggen fikk Bondevik-hjelp
VAR SYKEMELDT: Kjell Magne Bondevik ble sykemeldt høsten 1998, da han var statsminister.