Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eggen fikk marsjordre

LA MANGA (Dagbladet): Christer Basma fikk sitt første røde kort, Ståle Stensaas fikk en albue i halsen og Nils Arne Eggen fikk nok av den svenske dommeren. Det siste var gjensidig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med et femtitalls humrende norske ferierende på tribunen, lot Eggen sin røst runge ut over det fredelige golf- og fotballstedet. All lyd var rettet mot dommer Martin Ingvarsson - og følgende beslutninger:

  • Etter 25 minutter ga dommeren Ørgryte straffe og Christer Basma rødt kort etter en løpsduell med Christian Hemberg. En straffe Espen Johnsen reddet mesterlig nede i høyre hjørne.

- Dommeren var jo ikke i nærheten av å dømme noe som helst før de på Ørgryte-benken begynte å rope, sier Eggen.

- Jeg var ikke nær spilleren engang, sier Christer Basma - som fikk sitt første røde kort i karrieren.

  • Et par minutter etter straffesituasjonen reagerte ikke dommeren da Ståle Stensaas fikk en bevisst svensk albue i halsen.

Og da fikk Eggen den svenske dommerstanden samme sted. I halsen.

Skur bak banen

Først spaserte han iltert bort til linjedommeren mens han etterliknet stygge albuetaklinger. Deretter ga han hoveddommer Ingvarsson et grunnkurs i fotballforståelse. Som om ikke svenskene er ydmyket nok av nordmenn i disse OL-tider.

Ingvarsson svarte med å vifte den norske tennpluggen opp mot et skur bak banen, og ga seg ikke før Eggen hadde fyrt opp en røyk og plantet hendene i jakkelomma.

Lenge igjen

Fra det perspektivet kunne Eggen se at Ørgryte utliknet mens Morten Knutsen lå skadet på sidelinja, altså i spill 11 mot 9. Og seinere at Martin Ulander kunne gi Ørgryte ledelsen - og seieren. Et nytt svakt resultat av Rosenborg denne vinteren.

- Men i dag kunne vi vunnet, selv da vi bare var ni på banen. Bedre var de ikke, svenskene. Men vi må score på sjansene, sier Eggen.

LATTERLIG: Selv spillerne måtte le av et par av Ingvarssons beslutninger. Her RBK-kaptein Erik Hoftun.
UT! Nils Arne Eggen får beskjed om å gå - etter at Eggen ble rasende på den svenske dommertrioen.
Hele Norges coronakart