Eggen freste

HELSINGBORG (Dagbladet): Helsingborg-Rosenborg 2-0. - Det røde kortet til Erik Hoftun var soleklart, sa Helsingborg-trener Nanne Bergstrand. Det var ordene Nils Arne Eggen ikke ville høre. Og da svensken gjentok «soleklart» fikk han følgende retur: - Vær saklig, freste RBK-treneren og snudde ryggen til.

Nils Arne Eggen var dommersint og villig til å ta en ny UEFA-karantene i går kveld. Ikke fordi RBK hadde tapt - det var både greit og fortjent. Men fordi russeren Valentin Ivanovs omgang med kortstokken kan bli Rosenborgs skjebne i Champions League.

- Fotball er merkelig og vi spilte ikke bra, innrømmer Eggen. - Sånt skjer og det får så være. Men dommeren - og nå har det ikke med storebror mot lillebror å gjøre, bare fotballkunnskaper - var fryktelig dårlig.

- Jeg tar gjerne en tur til opp på tribunen.

Kan bli ny karantene

Sist Nils Arne Eggen tømte seg mot en dommer - det var på Munchens Olympiastadion i mars - fikk han sporenstreks karantene av UEFA. Når Paris St. Germain er motstander på Parc des Prince tirsdag til uka kan det hende han sitter der igjen. For Eggen vil ha rettferdighet, og for det vil han kjempe.

Både mot en svensk trener og UEFA.

- Jeg er klar over at det er øynene som ser, men mine ser fotball, sier Eggen. - Og jeg pleier å være ærlig. Og derfor mener jeg det var frispark den andre veien da Erik (Hoftun) ble utvist.

- Det var jo Alvaro som holdt.

Bent Skammelsrud fikk gult for en liknende sak mot samme mann. - Feil, sier Eggen. Og om det kortet Frode Johnsen fikk for filming har han knapt ord.

- Jeg har sagt nok om dommeren nå.

Men:

- Når Frode spiller ballen forbi keeperen og hopper over sier det seg sjøl hvor håpløs avgjørelsen er.

Basmas gavepakke

Mins like håpløs var Rosenborgs nonchalanse.

- Det var en kamp vi burde tatt poeng i, kanskje vunnet, sier Eggen. - Men så gjør vi en personlig feil og hjelper dem inn i matchen. Og jeg vet ikke hva Christer (Basma) tenkte på der ute på linja, han har ikke sagt noe. Også det er sånt som kan skje.

Hvilket betyr at RBK-backen ikke har hørt - og heller ikke vil høre - et eneste negativt ord.

- Det er litt Rosenborg det der - vi er alt for nonchalante. Men det er også sånn vi spiller. Og da kan du ikke kritisere dem for det, sier Eggen.

Basmas personlige feil åpnet veien for Helsingborgs første scoring. Før det burde Roar Strand sendt Rosenborg foran i kampen. Og fordi Nils Arne Eggen så muligheter i fleng var han positivt i pausen.

- Jeg trodde vi skulle klare det, sier han til Dagbladet.

Trøkk uten sjanser

Og trøkket kom. Det var sjansene som uteble. Og først etter nærmere 25 minutter i andre omgang skapte Rosenborg en målsjanse, den femte for kvelden, på en dødball. Like etterpå kom grunnen til Nils Arne Eggens pressekonferanse-irritasjon.

Utvisningen av Erik Hoftun.

- Lufta gikk ut av oss etter det, sier Eggen. - Mot slutten var vi heldige som ikke fikk mer.

Hvem som skal erstatte Erik Hoftun i Paris orket ikke RBK-treneren å tenke på i går kveld. Han nevnte bare eks-mossing Tor Trondsen som et alternativ til Champions League-debut på Parc des Prince. Og om sjansene til videre spill sier han følgende:

- De har seks poeng, vi har seks poeng og da er det vel helt åpent da. Og slår vi dem så er det jo greit.

RØDT KORT: - Jeg var først, men han tok tak i trøya mi. Da han var forbi gikk han i bakken, sier Hoftun.