Eggen frykter Mestalla

- Et lag som Inter kom ikke over midten.

VALENCIA (Dagbladet.no): Bedre lag enn Rosenborg har blitt sendt hjem fra Mestalla med halen mellom beina.

Forrige sesong var storheter som Barcelona og Sevilla blant lagene som måtte se seg slått på Valencias hjemmebane, der hvittrøyene vant hele 14 av 19 seriekamper.

I kveld krever over 40 000 hjemmefans seier mot Rosenborg. Sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen vet hvilken formidabel oppgave Rosenborg står overfor.

- Jeg har vært på denne banen ofte og kommentert, og har sett lag som Inter ikke komme over midten. På hjemmebane er Valencia veldig ballsikre og et godt offensivt fotballag, sier Eggen.

Nå skal det sies at Inter ikke er blant lagene med dårligst statistikk på Mestella. Og i år har Valencia faktisk snublet flere ganger i sin egen lekegrind.

0-3 mot Villarreal, 1-2 mot Espanyol og stygge 1-5 mot Real Madrid nylig viser at den gamle festningen har slått sprekker.

Har trøblet

I kveld er Bjørn Tore Kvarme tilbake på Mestalla, i midtforsvaret sammen med Vidar Riseth. Han har spilt der tre ganger før med Real Sociedad, og klart uavgjort to av gangene.

BERYKTET BANE: Yssouf Koné, Abdou Razack Traoré, Jo Sondre Aas, Per Ciljan Skjelbred og Didier Konan Ya under gårsdagens trening på Mestalla. Foto: AFP/Scanpix
BERYKTET BANE: Yssouf Koné, Abdou Razack Traoré, Jo Sondre Aas, Per Ciljan Skjelbred og Didier Konan Ya under gårsdagens trening på Mestalla. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

Han har registrert at Valencia ikke er like uslåelige på Mestalla som tidligere.

- Det har vært en opplevelse med fulle tribuner når jeg har vært her. Vanligvis har Valencia vært utrolig sterke hjemme, men i år har de trøblet. Vi får se hvordan det går denne gangen, sier Kvarme.

Rosenborg-veteranen har vært en populær mann blant de spanske journalistene denne uka på grunn av sin fortid i Sociedad. Og ifølge Kvarme skiller de seg ikke nevneverdig ut fra norske journalister.

- De lurer stort sett på det samme. Om hva jeg tror om Koeman-effekten og om vi tror de er langt nede, sier han.

Må fram på banen

For Valencia har vært inne i en tøff periode. Før det omsider ble seier mot Mallorca i helga, hadde de gått på tre strake smeller. Uten at Kvarme tror det har ødelagt selvtilliten til Valencia-spillerne.

- Jeg tror ikke de finnes shaky i det hele tatt, sier han.

Han tror nøkkelen til RBK-suksess i kveld handler om å ryste Valencia når sjansen byr seg - i tillegg til stram defensiv organisering.

- Vi må ha kort avstand mellom leddene, hvis ikke blir vi spilt ut. Og det nytter ikke å forsvare seg hele kampen - vi må framover også, sier han.

Stoppermakker Vidar Riseth trives best i de store kampene, og gleder seg til å irritere Valencia-spissene.

- De liker det dårlig når vi er tett oppi dem. Førsteforsvarerrollen blir ekstra viktig, sier han.

Kvarme og Riseth kan for øvrig belage seg på å møte David Villa, som er friskmeldt etter skade.

- Villa gir dem en ekstra dimensjon. Han er ekstremt hurtig og en stor bakromstrussel, sier Kvarme.

VART DU LITT SKRÆMT, NO? Knut Torbjørn Eggen har sett gode lag slite på Mestalla før.