Eggen gambler med Strand

TRONDHEIM (Dagbladet.no): - Det spørs om foten holder, sier Roar Strand (31) som er tilbake fra start for RBK mot Ajax i morgen kveld. Se RBK-laget!

Etter 50 strake Champions League-matcher gjorde en strekkskade at høyreback Strand måtte bli igjen i Trondheim da RBK tapte 0-5 i Lyon for seks dager siden.

I går trente han i gjen, i ettermiddag fullførte han enda en økt og friskmeldte seg. Med et lite og viktig forbehold.

- Det spørs om foten holder, jeg har ikke testet den i kamp. Jeg vet ikke om jeg holder i ti minutter eller en halvtime, sier Strand.

Ikke så mye løping

Den omskolerte løpsmaskinen er også usikker på den fysiske formen etter at han måtte gå ut like før slutt mot Inter for to uker siden.

- Jeg har ikke trent på 14 dager, klart jeg merker det, sier Strand som ser en liten fordel i at han ikke skal spille indreløper.

- Ja, det blir ikke så mye løping. Jeg får litt tid til å hvile, håper jeg.

Med 31-åringen på plass stiller Nils Arne Eggen trolig med akkurat samme lag som utspilte Inter på Lerkendal for 14 dager siden.

Setter ut Karadas?

Ifølge Eggen er det et lite spørsmåltegn ved Azar Karadas. Tomålscoreren mot det italienske laget har fått skarp konkurranse om høyrevingplassen av en friskmeldt Dagfinn Enerly.

- Jeg regner med at Azar skal spille, men Dagfinn presser sterkt på. Han har vært gnistrende på trening i det siste, sier Eggen.

Rosenborg (4-3-3): Arni Gautur Arason - Roar Strand, Christer Basma, Erik Hoftun, Janne Saarinen - Odd Inge Olsen, Bent Skammelsrud, Ørjan Berg - Azar Karadas (Dagfinn Enerly), Frode Johnsen, Harald Brattbakk.

USIKKER: Roar Strand er ikke sikker på hvor lenge foten holder mot Ajax i morgen.