«Eggen gir seg, Benny gir seg - det blir trått i Tippeligaen uten meg.»

HAMAR(Dagbladet): - Keiko gjør ikke det etter meg, sa Tom Nordlie og slo hjul på Briskeby. På vei mot Tippeligaen gir han opprykksstridens gravalvor akkurat det den trenger - litt Nordlie bris med galskap.

Filmstjerna Keiko hadde knapt hilst på lokalbefolkningen i Skålvikfjorden før de morsomste blant oss plasserte navnet hans mellom Tom og Nordlie. Altså Tom «Keiko» Nordlie. Det tar ikke treneren som gjorde sport av å vise magen sin til Klanen så veldig høytidelig. For bare hvalfangerbyens helter tar poeng, er fotballens spekkhogger fornøyd.

Du kan kalle ham hva du vil bare Sandefjord rykker opp i Tippeligaen.

- Eggen gir seg etter denne sesongen, Benny gir seg - det blir trått i Tippeligaen uten meg, sier Tom Nordlie og gliser rått. Og med god grunn. For det ene poenget innhopper Samuel Isaksen ga Sandefjord noen få minutter før slutt, kan bli det som gir klubben Tippeliga-status neste sesong. I tidenes mest spennende opprykksstrid.

- Det som er helt sikkert er at ingen stikker fra, sier Nordlie. Og nå veldig tørt. Noen ganger klarer han ikke å si en eneste setning uten å være morsom. Bortsett fra når han ramler inn i faglige tallkombinasjoner eller legger presset her og der.

For å forklare hvorfor fotballkampen gikk som den gikk.

Frykter Hønefoss

Her og nå skal jeg ikke slite dere ut med det. Bare nevne det faktum at Sandefjord ville vært bortimot opprykksklare om de hadde vært litt bedre på bortebane. Og ikke fullt så naive. For de var ikke store på Hamar i går heller - bare akkurat heldige nok til å få et poeng.

Hvilket kjennetegner et lag i flytsonen.

- Etter resultatene fra denne runden føler jeg at Hønefoss kommer snikende, sier Tom Nordlie. - Men jeg tror fortsatt det er mulig for vår del også - jeg tror det kan gå. For snart må vel vi få litt flaks også - skyte ei stang inn, mener jeg.

- Så langt i sesongen har vi nemlig hatt 12 stolpeskudd. Og alle har gått ut.

Tippeliga-plan

Tom Nordlie innrømmet i går at han allerede så smått er i gang med å planlegge neste sesong som Tippeliga-trener. Det vil si at han har begynt å tenke på spillere klubben trenger for å matche det høyere nivået.

- Jeg tenker litt på det, ja, sier han. - Men trenger vi egentlig så mange? For jeg trengte ikke så mange da jeg rykket opp med Odd heller. Og det gikk jo bra.

I går kunne det derimot gått veldig galt. Hamkam ledet nemlig både 1- 0 (Felix Ademola med hodet) og 2- 1 (Espen Olsen aldeles praktfullt). Og 3- 2 hang i den fuktige lufta over Briskeby fra avspark etter Sandefjords utlikning.

Sjelden har så mange knær og legger fra Vestfold avverget en drepende scoring på overtid.

Langspurtdrøm

Fredrik Thorsen blir kneoperert i dag og klar til Sandefjords to siste seriekamper mot Strømsgodset (H) og Aalesund (B). Hjalmar Johansen fikk som Tom Nordlie presist forklarte det i går kveld, «nesa smurt ut over hele trynet», altså brudd, og Tom Helge Jacobsen fikk «høl i huet». Men nesa ble plassert der den var før uhellet inntraff ved Sandefjords utlikning til 1- 1, og hølet Tom Nordlie snakker om ble sydd igjen i garderoben.

Resten er opp til rekonvalesensen.

- Jeg trenger Hjalmar - vi har bare to stoppere i stallen, sier Nordlie. - Og går ikke det, må vi rokere litt. Men vi skal klare det også - vi må bare gjøre som han El Guerrouj (verdens beste mellomdistanse-løper, red.anm.).

- Ta en langspurt.

NORDLIE-SHOW: Sandefjord-trener Tom «Keiko»Nordlie holdt som vanlig show på sidelinja. Oppgjøret mot Hamkam på Briskeby endte 2- 2, og nå drømmer Nordlie om litt flaks. - Så langt i sesongen har vi nemlig hatt 12 stolpeskudd. Og alle har gått ut, sier Nordlie.