NØKTERN: RBK-trener Nils Arne Eggen har hatt moro og suksess i europeisk fotball før, men mener Mikael Dorsin og resten av laget må overprestere for å slå Bayer Leverkusen - Rosenborg i morgen kveld,Foto:Bjørn Langsem/Dagbladet .
NØKTERN: RBK-trener Nils Arne Eggen har hatt moro og suksess i europeisk fotball før, men mener Mikael Dorsin og resten av laget må overprestere for å slå Bayer Leverkusen - Rosenborg i morgen kveld,Foto:Bjørn Langsem/Dagbladet .Vis mer

Eggen harselerte med tolken i Leverkusen

Oversetteren fikk svi for å være dansk.

||| LEVERKUSEN (Dagbladet): Nils Arne Eggen var i vanlig humør på pressekonferansen kvelden før bortekampen mot Bayer Leverkusen i Europa League.

Det gikk blant annet ut over danskene.

Da Eggen fant ut at ingen tyske journalister var tilstede i salen, ble den tysktalende danske tolken ved siden av ham plutselig overflødig i panelet foran pressen. Men det var før Eggen kom inn på dansk fotball.

Eggen ble spurt om Moas tidlige suksess i Hannover kunne føre til ringvirkninger for andre norske spillere, og til en økt transport av proffer til Bundesliga.

- Nå skjønner ikke jeg hvorfor de skal til Tyskland jeg, da, sa Eggen.

- Jeg så faktisk Moa spille mot Bayer Leverkusen jeg, og han var god. Men hvorfor skal han dra akkurat dit? Etter min mening er det minimal forskjell på Leverkusen og eksempelvis FC København. Og jeg har sagt det til flere, det ble faktisk 2-2 sammenlagt i den kampen vi spilte mot FCK, altså, det virker det som det er mange som har glemt, sa RBK-sjefen, for å antyde nivåforskjellene.

Og da ble plutselig den danske tolken midtpunktet.

- Når jeg hører danskene virker det nesten som vi tapte 10-0. Så vidt jeg husker ble det 2-2, og vi hadde så vidt jeg husker en 100-prosents målsjanse i sluttminuttene på Lerkendal. Målet var faktisk åpent. Du burde få med deg landsmennene dine på å hoppe opp i lufta, så lander dere kanskje med begge beina på jorda igjen, sa Eggen henvendt mot dansken med et smil.

UFRIVILLIG OFFER: Den danske tolken (til høyre) ble Eggens symbol på Danmark da han kom i gang med resonnementet om danskene.Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.
UFRIVILLIG OFFER: Den danske tolken (til høyre) ble Eggens symbol på Danmark da han kom i gang med resonnementet om danskene.Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET. Vis mer

- Jeg så FCK mot Rubin Kazan også, og det var selvfølgelig flott for nordisk fotball at FCK vant den kampen. Men Rubin hadde vel en 14-15 skudd på mål i første omgang, mens FCK etter hvert kom bedre med. Danskene må lære seg dette med beina på jorda, det gjelder han dansken fra Finnskog også, sa Eggen, med en tydelig fleip rettet mot han som er sjef for den danske hovedstadens fotballstolthet.

Fokus på midtbanen
Før den lille utblåsningen mot danskene hadde Nils Arne Eggen som vanlig gitt laget han har tenkt til å stille med.

Den bakre fireren blir den samme som mot Viking i helga, foran starter Rade Prica og Steffen Iversen, mens midtbanen vil utgjøres av Per Ciljan Skjelbred, Anthony Annan, Markus Henriksen og Roar Strand, som ifølge Eggen bekler en noe framskutt rolle som er litt uvant til ham å være.

- Vi kommer nok til å spille med fire, fem faktisk, midtbanespillere. Det går an det, samtidig som man spiller på samme måte offensivt. Det er omstillinga som er viktig, og da må du ha typer som kan omstille seg fort. Per, Roar og også Markus er spillere som er flinke til det, sier Eggen, som likevel avviser at han tenker mer defensivt enn vanlig.

- Nei, på det spørsmålet svarer jeg nei, for vi tenker defensivt hver dag, hver gang, sier han.

Liten tro på drømmereprise
I 1999 hadde Rosenborg en av sine største kvelder i Europa, da de knuste Borussia Dortmund 3-0 på bortebane. Nils Arne Eggen liker nok å bli minnet om den kvelden, men han innrømmer at det er vanskelig å tro at noe sånt skal skje igjen i morgen kveld.

- Jeg skulle ønske at jeg kunne svare at sjansen er like stor, håpet er jo at det, men sjansen er ikke like stor. Håpet er at Leverkusen er litt dårligere enn hva Dortmund var der, og at vi er litt bedre enn vi har vært i det siste. Men jeg må si det: Uten John (Carew) og Jan Derek (Sørensen) hadde det vi gjorde den kvelden vært umulig, og sånne spillere har vi ikke nå. En Rade Prica i toppform er kanskje i samme klasse som John Carew, men han har ikke fullført en økt siden i vår, sier Eggen.

- Dersom avslutningsferdighetene er på topp i morgen, kan bikke det vår vei. Men jeg sier som jeg har sagt før, skal vi vinne på bortebane, må vi spille over evne, sier RBK-sjefen.