Eggen hedret: - Ja, jeg blir rørt av dette

Nils Arnes plass ble i ettermiddag åpnet utenfor Lerkendal stadion.

 NILS ARNES PLASS:  Her får Nils Arne Eggen se Nils Arnes Plass - som ble avduket utenfor Lerkendal i dag. Foto: Ole Morten Johansen
NILS ARNES PLASS: Her får Nils Arne Eggen se Nils Arnes Plass - som ble avduket utenfor Lerkendal i dag. Foto: Ole Morten JohansenVis mer

LERKENDAL (Dagbladet): Nils Arne Eggen innrømmer at det var rørende å få sin egen plass oppkalt etter seg utenfor Lerkendal. Foreløpig bare med en stor fotball som symbol, men neste år skal statuen være klar.

- Ja, jeg blir rørt av dette. Jeg blir ofte rørt, jeg, men har blitt flink til å skjule det, smiler Nils Arne Eggen.

Gode venner Det har vært mye kok rundt Eggen de siste dagene etter at forfatter og Adresseavisen-journalist Birger Løfaldli publiserte boka «I skyggen av Eggen».

Der forteller Løfaldli hvorfor Rosenborg ikke har lykkes med å videreføre arven etter Nils Arne Eggen (72). Klubben tok 13 av 15 mulige seriegull i den lengste Eggen-æraen (1988-2002). I 1997 spilte de kvartfinale i Champions League, og i en årrekke var Rosenborg et lokomotiv resten av de norske lagene bare så vidt skimtet dampen fra.

Men uenigheten mellom den gamle treneren og klubben i hans hjerte har ikke stukket dypt.

- Nei, det er slik pressen holder på det, vet du. Vi er verdens beste venner, og jeg er akkurat like glad i dem alle sammen. Både Erik (Hoftun), Ivar (Koteng) og resten av gjengen. Vi drar alle i samme enden av tauet, sier Nils Arne Eggen.

At han ikke fikk fortsette som trener i 2010 (eller 1910 som Eggen sa fra scenen) er han ikke lenger bitter for.

- Nei, det var vi ferdig med da, det er jo tre-fire år siden. Og man må slutte å si at det er så mye turbulens i Rosenborg og at det står så dårlig til. De siste 14 årene har vi tatt halvparten av seriegullene, slår Eggen fast.

Vil hjelpe klubben I helgen samarbeidet i hvert fall Eggen og Rosenborg veldig bra da de sammen arrangerte Nils Arne Eggens trenerskole. Der var både Kåre Ingebrigtsen og resten av RBK-trenerne - sammen med en rekke andre trenere fra store og små klubber i Trøndelag.

Og Nils Arne Eggen bidrar mer enn gjerne for Rosenborg også i fremtiden.

- Selvfølgelig skal jeg hjelpe til. Må bare få litt orden på det innvendige i kroppen først.

Og for å ha det sagt: Rosenborg er fortsatt en god klubb, og de kommer helt sikkert tilbake til toppen, smiler Nils Arne Eggen, før han inntar tribunen for å se klubben spille mot Sarpsborg.

RBK-leder Ivar Koteng er sammen med resten av klubben i gang med å stake veien videre. Og han tar gjerne imot råd og tips fra Eggen.
- Ja, klart det. Nils Arne hører vi på, sier Koteng