VAR VITNE. Nils Arne Eggen husker Leicester-spillernes skandaløse oppførsel på La Manga for 15 år siden. Nå sliter klubben med en ny skandale. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VAR VITNE. Nils Arne Eggen husker Leicester-spillernes skandaløse oppførsel på La Manga for 15 år siden. Nå sliter klubben med en ny skandale. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Eggen husker fyll, spetakkel og et brannslukkingsapparat

Nå er Leicester i bråk igjen.

(Dagbladet): Den britiske PL-klubben Leicester City er slengt ut i en sex-skandale under et opphold i Thailand.

Det er ikke første gang fotballklubben er i trøbbel etter skandaløs oppførsel av spillerne.

Nils Arne Eggen kan fortelle om fyll, spetakkel og et brannslukkingsapparat for 15 år siden.

Nå er tre av klubbens yngre spillere i hardt vær og er sendt hjem fra Thailand etter å ha filmet seg selv i senga sammen med lokale jenter.

Det kommer tydelig fram rasistiske bemerkninger i opptaket som var ment for venner i England, men som havnet i engelsk løssalgspresse. Spillerne er sendt hjem.

Leicester City har thailandske eiere og var på en reise i landet som ambassadører.

Spillerne som Nils Arne Eggen og Rosenborg fikk oppleve på nært hold for 15 år siden fikk også en brå slutt på oppholdet.

- Det var på La Manga vi fikk se historiens korteste treningsleir for et lag, ler Eggen.

Han forteller:

- Leicester sjekket inn klokka fem på ettermiddagen og ble kastet ut klokka sju neste morgen. Det må vel være rekord. Den kvelden fikk vi se ufordragelig oppførsel av flere av spillerne. Manageren kom ned til La Manga dagen etter laget og måtte bare reise hjem igjen, forteller Nils Arne Eggen til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skandalen utspilte seg på det fasjonable luksushotellet Hyatt Regency.

Robbie Savage som spilte i Leicester fra 1997 til 2002 beskriver kvelden slik i sin selvbiografi som ble gjengitt i The Mirror:

NEPPE STOLT. Leicester-manager Nigel Pearson er neppe stolt over sin sønn, som var en av de tre spillerne i sex-videoen. Foto:  Pic Philip Oldham/Sportimage/Cal Sport Media/Scanpix.
NEPPE STOLT. Leicester-manager Nigel Pearson er neppe stolt over sin sønn, som var en av de tre spillerne i sex-videoen. Foto: Pic Philip Oldham/Sportimage/Cal Sport Media/Scanpix. Vis mer

« Vår manager Martin O' Neill sendte oss til La Manga for å lade opp før cupfinalen mot Tranmere. Det var en god tanke bak det, men han kunne ikke reise sammen med oss. Vi startet å drikke med en gang vi satte oss på flyet. Så fortsatte det med den ene drinken etter den andre. Og så en til. Og enda en. Vi ramla inn på hotellet. Det var marmorgulv og tunge kandelabre som hang ned fra taket. En av spillerne ropte Where's the fxxxxxg bar! Den norske klubben Rosenborg bodde på det samme hotellet og spillerne bare ristet på hodet over oppførselen vår. Jeg husker treneren ba oss om å roe oss ned. Vi tok hintet og forlot hotellet og fant en irsk pub. Der fortsatte vi å drikke tett. Da vi skulle inn på hottellet igjen, pissa en av oss i en blomsterpotte utenfor hotellet, mens menn i hvit smoking og kvinner i gallakjoler sto sjokkerte og så på. Neste morgen hamret det på romdørene. Beskjeden var klar. Vi måtte forlate hotellet øyeblikkelig. Hva som hadde hendt? Stan Collymore hadde tømt et brannslukkingsapparat i lokalet.»

- Jeg så ikke selve scenen. Men jeg så ødeleggelsene dagen etter, forteller Nils Arne Eggen.

Dagbladet skrev om episoden. Stan Collymore skjønte ikke alvoret da og bagatelliserte oppførselen sin:

- Det er jo ikke lov for oss gutter å ha det litt morsomt lenger.

Han fikk en saftig bot på 415 000 kroner av klubben.

Eggen fortalte til Dagbladet at han ikke trodde det han så.

- Her kommer det et lag på treningsleir, og så drikker de seg snydens sammen med trenerne, sa en lettere opprørt Nils Arne Eggen til Dagbladets Morten Pedersen for 15 år siden.

Morten Pedersen mener det var en oppførsel av fotballspillere med altfor mye penger og altfor høyt selvbilde.

Han var til stede i baren da Stan Collymore hektet ned brannslukningsapparatet fra veggen.

- Alt ble hvitt. Og i tillegg stjeler et slikt apparat oksygen under tømmingen. Alle måtte ut, fordi det ble vanskelig å puste, forteller Morten Pedersen.

- Det er like dumt hver gang med slike personer. Men det som har skjedd i Thailand er verre enn alt. Jeg vil egentlig slippe å uttale meg om det, sier Morten Pedersen.

ROET SEG. Stan Collymore har roet seg på eldre dager. Foto: Scanpix.
ROET SEG. Stan Collymore har roet seg på eldre dager. Foto: Scanpix. Vis mer